Acţiunile SIF Transilvania merită să fie doar păstrate, spune Broker Cluj

Este a treia recomandare de păstrare pentru un SIF, dată în ultima vreme de analiştii casei de brokeraj SSIF Broker Cluj Napoca.  Chiar dacă au un potenţial de creştere estimat de peste 21% faţă de preţul din această dimineaţă, acţiunile SIF Transilvania nu au atras decât recomandarea de „Hold“ din partea clujenilor, nici măcar pe cea de „acumulare“ (achiziţii mici), şi nicidecum cumpărarea, în următoarele trimestre.
Adrian N. Ionescu - joi, 26 apr. 2012, 07:57
Acţiunile SIF Transilvania merită să fie doar păstrate, spune Broker Cluj

Anterior, SSIF Broker Cluj Napoca a redus recomandarea şi pentru acţiunile SIF Moldova (simbol bursier SIF2) de la „Cumpără“ direct la „Păstrează“, iar pentru SIF Muntenia (SIF4) au dat de asemenea „Păstrează“.

Ţinta de preţ estimată de analiştii clujeni pentru acţiunile SIF Transilvania (SIF3) este 0,882 lei/acţiune, dar plaja de variaţie probabilă pe termen scurt coboară de la acest prag până la 0,543 lei/ acţiune.

SIF Transilvania are cel mai mare randament de dividend dintre acţiunile lichide de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi  acţiunile purtătoare de dividend mai pot fi cumpărate până la 15 mai inclusiv. După aceea, va urma o corecţie de preţ din cauza vânzărilor.

Totuşi, „într-un climat macro financiar favorabil mai ales internaţional, preţul acţiunii SIF3 ar putea creşte până la 1,107 lei“, scrie Andrei Rădulescu, analistul SSIF Broker, în raportul său.

SIF Transilvania (SIF3) a raportat în primul trimestru al acestui an un profit net de aproape 68 de milioane de lei triplu faţă de cel din  perioada similară a lui 2011, potrivit datelor centralizate de Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF).

SIF Transilvania a încheiat anul trecut cu un profit net record de 207 milioane de lei, după ce a vândut pachetul de 6% din acţiunile BCR pentru 128 milioane lei şi un pachet de 1% din acţiunile grupului austriac Erste.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...