1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Acţiunile Transgaz au coborât cu 0,5% în prima parte a şedinţei, după ce joi au urcat cu 3,4%

Bursa de la Bucureşti a stagnat în prima parte a şedinţei, într-o piaţă unde acţiunile Transgaz (TGN) au coborât cu 0,54%, după ce joi au urcat cu 3,43%, în urma anunţului că Fondul Proprietatea (FP) a vândut întregul pachet de titluri deţinut la companie.

13 dec, 2013 | Mediafax

Acţiunile Transgaz au scăzut uşor încă de la deschiderea şedinţei de vineri, iar după primele şase minute de tranzacţionare au atins cel mai redus nivel al zilei, de 181 lei, fiind cu 1,63% sub închiderea de joi.

La ora 13:12, titlurile companiei de transport al gazelor naturale erau cotate la 183 lei, cu 0,54% sub nivelul de joi.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni Transgaz de 16,3 milioane lei (din care cinci deal-uri de 5,7 milioane lei), sumă reprezentând aproape două treimi din lichiditatea pieţei, de 26,4 milioane lei.

Deal-urile au fost realizate la preţuri cu 6,36% şi 0,82% sub închiderea de joi.

Majoritatea indicilor bursieri au înregistrat variaţii de sub 0,1%. Indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, a consemnat cea mai vizibilă mişcare, coborând cu 0,22%.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 26,4 milioane lei (5,9 milioane euro), cu 9% sub rulajul din prima parte a zilei anterioare, de 29 milioane lei (6,5 milioane euro).

Acţiunile Fondului Proprietatea au consemnat al doilea rulaj din piaţă, de 4,6 milioane lei, iar preţul a crescut cu 0,3%, la 0,8345 lei.

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în creştere cu până la 0,3%, variaţii reduse fiind înregistrate şi de majoritatea pieţelor din Europa Centrală şi de Est.

Pieţele vest-europene au deschis indecis şedinţa de tranzacţionare de vineri, investitorii fiind precauţi înaintea şedinţei de săptămâna următoare a conducerii Rezervei Federale a SUA (Fed). Publicarea unor date economice bune din SUA au alimentat speculaţiile investitorilor că Fed va reduce mai devreme decât anticipau un program de achiziţii de obligaţiuni, în valoare de 85 miliarde de dolari pe lună.

Lichidităţile foarte mari introduse astfel în sistemul financiar au susţinut pieţele de capital la nivel global în ultimii ani.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO