Acţiunile Twitter au crescut, după anunţarea unui avans record al numărului de utilizatori zilnici

Acţiunile Twitter Inc au urcat joi cu 4% la Bursa din New York, după ce reţeaua socială a anunţat cea mai mare creştere anuală a numărului de utilizatori zilnici care pot vedea reclame (mDAU), transmite Reuters citat de  Agerpres.
Economica.net - vin, 24 iul. 2020, 07:00
Acţiunile Twitter au crescut, după anunţarea unui avans record al numărului de utilizatori zilnici

Compania cu sediul la San Francisco a informat că numărul mediu al utilizatorii activi zilnic care pot genera venituri (mDAU) a crescut în ritm anual cu 34%, la 186 de milioane, în timp ce analiştii se aşteptau la 176 milioane. Creşterea a fost condusă de factori externi, cum ar fi măsurile de izolare adoptate pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus şi sporirea conversaţiilor legate de (COVID-19).

Dar vânzările de publicitate (care reprezintă 82% din veniturile Twitter) au scăzut cu 23% în trimestrul doi, la 562 milioane de dolari, în timp ce analiştii previzionau 585 milioane de dolari, conform datelor Refinitiv.

Veniturile totale s-au situat la 683 milioane de dolari, în scădere cu 19%.

De asemenea, compania a raportat în trimestrul doi pierderi de 1,2 miliarde de dolari, în principal în urma inversării unui avantaj fiscal din 2019, când firma a transferat în Irlanda proprietatea intelectuală. Din cauza pierderilor înregistrate în trimestrul doi, Twitter nu a făcut suficienţi bani pentru a profita de pe urma avantajului fiscal.

În urma excluderii impactului inversării avantajului fiscal, Twitter a înregistrat o pierdere de 127 milioane de dolari, sau 0,16 dolari pe acţiune, în linie cu aşteptările analiştilor, de 125 milioane de dolari.

Anul trecut compania a raportat un profit ajustat de 37 milioane de dolari.

Costurile şi cheltuielile au urcat cu 5%, la 807 milioane de dolari, iar compania se aşteaptă la o creştere a cheltuielilor de peste 10% în trimestrul trei.

Te-ar mai putea interesa și
Gheorghiță: De mâine se permite prezentarea directă în toate centrele de vaccinare din ţară, în limita capacității acestora
Gheorghiță: De mâine se permite prezentarea directă în toate centrele de vaccinare din ţară, în limita capacității ...
Revenirea la normalitate devine din ce în ce mai mult o certitudine, însă doar prin vaccinare se poate atinge acest obiectiv, a declarat, vineri, preşedintele Comitetului naţional de coordonare......
Macron le-a cerut Statelor Unite și Marii Britanii să nu mai blocheze exporturile de vaccinuri anti-COVID-19
Macron le-a cerut Statelor Unite și Marii Britanii să nu mai blocheze exporturile de vaccinuri anti-COVID-19
Preşedintele francez Emmanuel Macron le-a cerut vineri ''anglo-saxonilor'', făcând aluzie la Marea Britanie şi SUA, să ...
Cîţu: Începând de astăzi, românii se pot vaccina fără programare
Cîţu: Începând de astăzi, românii se pot vaccina fără programare
Premierul Florin Cîţu a anunţat că, începând de vineri, toţi românii care vor să se vaccineze anti-COVID-19 o vor ...
CGMB a adoptata bugetul Capitalei pe acest an
CGMB a adoptata bugetul Capitalei pe acest an
Proiectul privind bugetul Bucureştiului pe acest an a fost adoptat, vineri, de Consiliul General al Capitalei (CGMB), cu ...