Acţiunile Wizz Air în scădere, după înrăutăţirea estimării de profit

Acţiunile Wizz Air, cel mai mare operator aerian din Europa Centrală şi de Est, au scăzut semnificativ, după revizuirea în scădere a estimărilor de profit, din cauza preţului mai redus al combustibilului şi a vremii nefavorabile, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 01 feb. 2017, 12:35
Acţiunile Wizz Air în scădere, după înrăutăţirea estimării de profit

Acţiunile Wizz Air listate la Bursa de la Londra au scăzut miercuri cu peste 8%, cel mai semnificativ declin după votul din 23 iunie, când alegătorii au decis ieşirea Marii Britanii din UE (Brexit).

Compania aeriană a simţit efectele presiunii preţurilor, după ce rivalele mai mari easyJet (Marea Britanie) şi Ryanair (Irlanda) au majorat numărul de curse aeriene pentru a profita de precedenta scădere a preţului combustibilului şi pentru a încerca să-şi majoreze cota de piaţă.

Lufthansa şi Ryanair au anunţat că se aşteaptă la o nouă scădere a preţului biletelor anul acesta, deşi nu atât de semnificativă, deoarece preţul barilului de ţiţei se redresează.

În anul fiscal care se va încheia la 31 martie 2017, Wizz Air se aşteaptă la un profit net de 225 – 235 de milioane de euro, faţă de prognoza precedentă de 245 -255 de milioane de euro.

În trimestrul trei din 2016, profitul net s-a situat la 13,5 milioane de euro (14,6 milioane de dolari), în scădere cu 21,5% comparativ cu perioada similară din 2015.

Spre deosebire de majoritatea rivalelor sale, Wizz Air nu şi-a revizuit în scădere estimările după votul din 23 iunie, când alegătorii au decis ieşirea Marii Britanii din UE (Brexit). Compania are o expunere limitată la Marea Britanie.
Wizz Air va continua să se extindă şi a lansat 26 de noi rute în precedentele trei luni.

În 2016, WizzAir a transportat 22,7 milioane de pasageri, comparativ cu 117 de milioane în cazul Ryanair. Anul trecut, Ryanair a devansat Lufthansa din poziţia de cea mai mare companie aeriană europeană în funcţie de numărul de pasageri transportaţi, după ce grupul german a anunţat o creştere de 1,8% a numărului de pasageri transportaţi în 2016.

Cei 109,7 milioane de pasageri transportaţi anul trecut de Lufthansa au fost devansaţi de cei 117 milioane de pasageri pe care Ryanair a anunţat recent că i-a transportat în 2016, în creştere cu 15% comparativ cu 2015.

Te-ar mai putea interesa și
Miele își lansează noua campanie de brand sub sloganul: Calitatea care precede timpurile noastre
Miele își lansează noua campanie de brand sub sloganul: Calitatea care precede timpurile noastre
Compania Miele a anunțat joi că a început lansarea unei noi campanii de brand sub sloganul „Calitatea care precede timpurile noastre”, reafirmându-și angajamentul de a dezvolta produse de o......
British Airways va proba în premieră un test antigen cu rezultate în 25 de secunde
British Airways va proba în premieră un test antigen cu rezultate în 25 de secunde
Compania aeriană britanică British Airways (BA) va proba pentru prima oară în lume un test antigen pentru COVID-19 cu ...
Cîmpeanu: De săptămâna viitoare, şcolile din alte 200 de localităţi ar urma să funcţioneze integral cu prezenţă fizică
Cîmpeanu: De săptămâna viitoare, şcolile din alte 200 de localităţi ar urma să funcţioneze integral cu prezenţă fizică
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a estimat că şcolile din alte 200 de localităţi ar urma să funcţioneze, începând ...
MAS REI emite obligațiuni verzi de 300 de milioane de euro, din care BERD preia 24,7 milioane de euro. Banii ajung și în România
MAS REI emite obligațiuni verzi de 300 de milioane de euro, din care BERD preia 24,7 milioane de euro. Banii ajung și în ...
Compania MAS REI, al cărei acționar majoritar este Prime Kapital, unul dintre cei mai importanți jucători de pe plan ...