Acţiunile Zentiva au crescut cu 7%, pe o piaţă în urcare cu 0,13%

Bursa afişa un avans uşor, de 0,13%, la deschiderea şedinţei de miercuri, într-o piaţă în care acţiunile Zentiva România (SCD) au crescut cu 7%, după propunerea privind distribuirea de dividende în sumă de 33,85 milioane lei, peste profitul preliminar din 2011.
Economica.net - mie, 21 mart. 2012, 10:30
Acţiunile Zentiva au crescut cu 7%, pe o piaţă în urcare cu 0,13%

Producătorul de medicamente vrea să distribuie acţionarilor un dividend brut de 0,0812 lei, cu 73% mai redus faţă de cel alocat în 2010, de 0,2998 lei. Raportat la preţul titlurilor de la închiderea de marţi, de 0,85 lei/titlu, randamentul dividendului propus de administratori este de 9,5%.

Cel mai recent schimb cu acţiunile Zentiva a fost realizat la 0,91 lei, în creştere cu 7,06%, pe un rulaj redus însă, de 70.000 lei.

În anul 2010, compania a acordat primele dividende de la listarea la BVB, acordând acţionarilor 125 milioane lei, din profit şi rezerve. Valoarea dividendului brut distribuit pentru 2010 a fost de 0,2998 lei.

Zentiva a raportat pentru anul trecut un profit net de 31,56 milioane lei (7,4 milioane euro), în scădere cu 45% faţă de câştigul din anul precedent, de 57,37 milioane lei, potrivit informaţiilor preliminare transmise Bursei.

În jurul orei 10:30, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în urcare cu 0,17%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic erau în coborâre cu 0,13%.

Incele BET-FI, care urmăreşte evoluţia acţiunilor Fondului Proprietatea şi a celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), se plasa cu 0,07% peste referinţă.

Astfel, indicele extins al bursei, BET-XT, care sintetizează evoluţia primelor 25 de titluri în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile, se situa cu 0,15% peste nivelul de la finalul sesiunii de marţi.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 695.000, valoare apropiată de rulajul de la începutul sesiunii de marţi, de 525.000 lei.

Bursele europene au deschis miercuri în urcare, investitorii aşteptând cu optimism o serie de date privind piaţa rezidenţială din SUA, care ar trebui să întărească încrederea în revenirea economică.

Te-ar mai putea interesa și
Ancheta privind doborârea zborului MH17 a fost suspendată. Există indicii solide că Putin a autorizat transferul sistemului de rachete BUK care a lovit avionul, dar probele strânse sunt insuficiente
Ancheta privind doborârea zborului MH17 a fost suspendată. Există indicii solide că Putin a autorizat transferul sistemului ...
Anchetatorii internaţionali care cercetează doborârea avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines (zborul MH17) deasupra estului separatist pro-rus al Ucrainei în anul 2014 au anunţat......
ANAF scoate la licitație mai multe imobile și obiecte din metale și pietre prețioase
ANAF scoate la licitație mai multe imobile și obiecte din metale și pietre prețioase
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) organizează, la sediul Serviciului de valorificare bunuri Bucureşti, ...
Marile federații sindicale din învățământ avertizează că există riscul ca angajații din domeniu să nu-și primească salariile la timp
Marile federații sindicale din învățământ avertizează că există riscul ca angajații din domeniu să nu-și primească ...
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” cer Ministerului ...
Spătaru: Două parteneriate România-Coreea de Sud în domeniul industriei de apărare
Spătaru: Două parteneriate România-Coreea de Sud în domeniul industriei de apărare
Oportunităţile de investiţii în domeniile industriei de apărare, tehnologia comunicaţiilor, electronică şi infrastructură ...