Acţiunile Zentiva au crescut cu 7%, pe o piaţă în urcare cu 0,13%

Bursa afişa un avans uşor, de 0,13%, la deschiderea şedinţei de miercuri, într-o piaţă în care acţiunile Zentiva România (SCD) au crescut cu 7%, după propunerea privind distribuirea de dividende în sumă de 33,85 milioane lei, peste profitul preliminar din 2011.
Economica.net - mie, 21 mart. 2012, 10:30
Acţiunile Zentiva au crescut cu 7%, pe o piaţă în urcare cu 0,13%

Producătorul de medicamente vrea să distribuie acţionarilor un dividend brut de 0,0812 lei, cu 73% mai redus faţă de cel alocat în 2010, de 0,2998 lei. Raportat la preţul titlurilor de la închiderea de marţi, de 0,85 lei/titlu, randamentul dividendului propus de administratori este de 9,5%.

Cel mai recent schimb cu acţiunile Zentiva a fost realizat la 0,91 lei, în creştere cu 7,06%, pe un rulaj redus însă, de 70.000 lei.

În anul 2010, compania a acordat primele dividende de la listarea la BVB, acordând acţionarilor 125 milioane lei, din profit şi rezerve. Valoarea dividendului brut distribuit pentru 2010 a fost de 0,2998 lei.

Zentiva a raportat pentru anul trecut un profit net de 31,56 milioane lei (7,4 milioane euro), în scădere cu 45% faţă de câştigul din anul precedent, de 57,37 milioane lei, potrivit informaţiilor preliminare transmise Bursei.

În jurul orei 10:30, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în urcare cu 0,17%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic erau în coborâre cu 0,13%.

Incele BET-FI, care urmăreşte evoluţia acţiunilor Fondului Proprietatea şi a celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), se plasa cu 0,07% peste referinţă.

Astfel, indicele extins al bursei, BET-XT, care sintetizează evoluţia primelor 25 de titluri în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile, se situa cu 0,15% peste nivelul de la finalul sesiunii de marţi.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 695.000, valoare apropiată de rulajul de la începutul sesiunii de marţi, de 525.000 lei.

Bursele europene au deschis miercuri în urcare, investitorii aşteptând cu optimism o serie de date privind piaţa rezidenţială din SUA, care ar trebui să întărească încrederea în revenirea economică.

Te-ar mai putea interesa și
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele două proiecte finalizate deja la noi. Interviu cu John Stuart, CEO DRI
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele ...
John Stuart este CEO al  DTEK Renewables International (DRI), divizia de regenerabile a conglomeratic energetic ucrainean DTEK, controlat de Rinat Ahmetov, cel mai bogat ucrainean. DRI este din ce......
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă de la conducerea companiei începând cu data de 30 aprilie 2024, ...
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila, distribuitorul pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, a finalizat tranzacția ...
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași (ATB) vrea să își crească productivitatea cu 25% până în 2030 cu ajutorul accelerării procesului ...