Activele Air Berlin nu vor merge la un singur cumpărător – Guvernul german

Adjunctul ministrului german al Economiei, Matthias Machnig, a afirmat joi că activele companiei Air Berlin, care marţi a depus cererea de intrare în insolvenţă, nu ar putea fi achiziţionate de un singur cumpărător din motive de reglementare, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 17 aug. 2017, 17:17
Activele Air Berlin nu vor merge la un singur cumpărător - Guvernul german

‘Este destul de clar că nu va fi o preluare a Air Berlin de către o singură companie aeriană. Aşa este necesar şi corect, din motive care ţin de reglementările de concurenţă şi antitrust’, a afirmat Matthias Machnig pentru grupul media german Funke.

Joi, presa a informat că Lufthansa, cel mai mare operator aerian din Germania, negociază cumpărarea majorităţii activelor Air Berlin, cu sprijinul autorităţilor de la Berlin.

Reprezentanţii Lufthansa nu au comentat informaţia.

Joi, directorul general al Air Berlin, Thomas Wink, a anunţat că firma germană discută cu trei companii interesate de preluarea unora din activităţile sale, dar cu toate acestea nu vor putea fi salvate toate locurile de muncă.

‘Pe lângă Lufthansa, suntem în contact cu alte două societăţi interesate care activează în sectorul transportului aerian’, a declarat Thomas Winkelmann într-un interviu publicat joi în cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), fără a dezvălui însă identitatea acestor firme.

În mass media din Germania sunt vehiculate numele companiilor Easyjet şi Condor, această din urmă aparţinând grupului britanic din domeniul turismului, Thomas Cook.

Potrivit FAZ, Thomas Winkelmann, numit la conducerea celei de-a doua companii aeriene germane în urmă cu doar o lună, vrea să ajungă la un acord cu posibilii pretendenţi până la finele lunii septembrie.

După ce principalul său acţionar, compania Etihad Airways din Abu Dhabi, a încetat să îi mai acorde sprijin financiar, Air Berlin a anunţat marţi că va demara o procedură de insolvenţă, dar a subliniat că zborurile sale vor continua graţie unui credit punte în valoare de 150 de milioane de euro oferit de guvernul german. La rândul său, Lufthansa, cel mai mare operator aerian din Germania, a anunţat că poartă discuţii cu Air Berlin pentru preluarea unor părţi din operaţiunile sale.

În replică, directorul general al Ryanair consideră că planurile Lufthansa de preluare a unor părţi din rivala Air Berlin, aflată în insolvenţă, reprezintă ‘o conspiraţie’ menită să oprească expansiunea companiei aeriene irlandeze.

Te-ar mai putea interesa și
Portugalia se deschide începând de luni pentru turiștii veniți din majoritatea statelor UE
Portugalia se deschide începând de luni pentru turiștii veniți din majoritatea statelor UE
Portugalia va autoriza de luni călătoriile în scop turistic pentru persoanele din majoritatea ţărilor europene, a anunţat sâmbătă Ministerul lusitan de Interne, transmit AFP şi EFE, citate......
China a interzis expedițiile pe Everest de pe teritoriul său, pentru a opri apariția pandemiei COVID-19
China a interzis expedițiile pe Everest de pe teritoriul său, pentru a opri apariția pandemiei COVID-19
China a suspendat expediţiile pe Everest de pe teritoriul său pentru a evita orice risc de contaminare cu COVID-19 din ...
GCS: 729 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 729 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Toată țara rămâne în scenariul verde
Un număr de 729 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
Lucian Bode: Vor fi controale acolo unde restricțiile sunt menținute
Lucian Bode: Vor fi controale acolo unde restricțiile sunt menținute
Măsurile adoptate vineri de Guvern au în vedere o relaxare prudentă, şi nu una totală, a declarat Ministrul Afacerilor ...