ActiveWatch: Introducerea unei taxe de poluare în Bucureşti ar putea reduce rapid poluarea aerului

Introducerea unei taxe de poluare în Bucureşti ar putea reduce rapid poluarea aerului, putând determina Curtea Europeană de Justiţie să nu sancţioneze România pentru faptul că autorităţile din Bucureşti nu iau măsuri de protejare a locuitorilor împotriva acestui fenomen, consideră OPTAR, ActiveWatch, CeRe şi Greenpeace.
Economica.net - joi, 22 aug. 2019, 12:04
ActiveWatch: Introducerea unei taxe de poluare în Bucureşti ar putea reduce rapid poluarea aerului

Conform unui comunicat al ActiveWatch, aceste patru organizaţii au solicitat joi Primăriei Municipiului Bucureşti să realizeze atâtea întâlniri câte sunt necesare pentru ca orice persoană interesată să poată să îşi exprime punctul de vedere în ceea ce priveşte propunerea de act normativ.

„Organizaţiile OPTAR, ActiveWatch, CeRe şi Greenpeace sprijină propunerea introducerii unei taxe de poluare în Bucureşti, considerând că este o măsură care va duce la îmbunătăţirea semnificativă a calităţii aerului din Bucureşti. Totuşi, pentru ca o astfel de măsură să aibă succes, este important să subliniem punctele slabe ale proiectului: comunicarea, discriminarea, lucrul de mântuială şi incoerenţa în aplicarea măsurilor stabilite de experţi”, se arată în comunicat.

În opinia celor patru organizaţii, cea mai gravă greşeală a proiectului este legată de comunicare. Astfel, chiar dacă problemele generate de poluare sunt cunoscute de ani de zile, acestea nu au fost comunicate constant publicului pentru că acesta sa le conştientizeze.

Organizaţiile consideră că poluatorul trebuie să plătească aceeaşi taxă, indiferent de locul unde a înmatriculat autovehiculul, astfel încât să fie eliminată orice formă de discriminare.

În opinia lor, propunerea de hotărâre de numai patru pagini nu are cum să ofere rezolvări la diferite situaţii complexe, care presupun reglementarea circulaţiei într-o metropolă de aproape 2 milioane de locuitori.

„O dovadă de incoerenţă în aplicarea măsurilor stabilite de experţi este nerespectarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) Bucureşti – Ilfov 2016 – 2030. Cu toate că PMUD este un act normativ care avea ca obiectiv strategic reducerea poluării, măsurile prevăzute de acesta nu au fost preluate sau au fost reduse şi modificate. De exemplu, cei 25 de km de străzi cu benzi dedicate transportului public prevăzute în PMUD a se realiza până în aprilie 2019 au fost reduşi la doar 8.4 km şi cu termen incert de realizare”, se mai arată în comunicat.

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...