Activişti ecologişti au blocat accesul în cea mai mare rafinărie germană

Un grup de aproximativ 20 de activişti de mediu din mişcarea ecologistă "Ultima Generaţie" au blocat miercuri cu caiace accesul în portul petrolier fluvial al oraşului Karlsruhe în sudul Germaniei, prin care este aprovizionată cea mai mare rafinărie germană, relatează agenţia EFE.
AGERPRES - mie, 17 apr. 2024, 15:27
Activişti ecologişti au blocat accesul în cea mai mare rafinărie germană

Potrivit unui anunţ transmis de mişcarea de mediu, activiştii au ţinut din bărcile lor o pancartă cu sloganul „Stop – închis din cauza catastrofei climatice”, împiedicând astfel traversarea canalului care conectează portul cu fluviul Rin.

„De zeci de ani, corporaţiile care exploatează combustibili fosili relativizează consecinţele catastrofice ale maşinaţiunilor lor şi orchestrează adevărate campanii mincinoase, în colaborare cu politicienii”, afirmă una dintre activiste, Maja Winkelmann.

Rafinăria din Karlsruhe prelucrează anual circa 16 milioane de tone petrol, iar printre acţionarii săi se numără companii precum Shell, Esso (ExxonMobil) sau Rosneft.

Mai devreme luna aceasta, un alt grup de activişti de mediu, din mişcarea „Ende Gelände”, au blocat accesul în termocentrala pe cărbune Scholven din vestul Germaniei pentru a cere renunţarea imediată la această sursă de energie.

Termocentrala Scholven emite în fiecare zi circa 20.000 de tone de dioxid de carbon, aducându-şi astfel o contribuţie semnificativă la fenomenul încălzirii globale care face ca multe zone din lume să devină nelocuibile, a declarat o reprezentantă a respectivei mişcări ecologiste, Jule Fink.

Te-ar mai putea interesa și
Dispare al doilea magazin Cora deschis în România. Supernova redeschide București Lujerului și Constanța Brătianu sub sigla Supernova unde fostele Cora vor opera sub brandul Carrefour
Dispare al doilea magazin Cora deschis în România. Supernova redeschide București Lujerului și Constanța Brătianu sub ...
Centrele Cora Lujerului și Cora Constanța Brătianu au fost renovate și redenumite Supernova București Lujerului și Supernova Constanța, anunță compania.De asemenea, fostul hypermarket Cora......
O nouă criză în Europa? Îngrăşămintele, noul produs rusesc de care Europa este dependentă – Financial Times
O nouă criză în Europa? Îngrăşămintele, noul produs rusesc de care Europa este dependentă – Financial Times
Europa se îndreaptă pe nesimţite în poziţia în care va fi dependentă de îngrăşămintele ruseşti, la fel cum a ...
Planuri de extindere a două magistrale de metrou, M3 și M5. Unde ar putea ajunge
Planuri de extindere a două magistrale de metrou, M3 și M5. Unde ar putea ajunge
Primăria Sectorului 6 spune că este în discuții cu Metrorex și cu Guvernul pentru extinderea spre ieșirile din oraș ...
Petrom se retrage din Georgia
Petrom se retrage din Georgia
OMV Petrom a anunțat că se retrage din Georgia, acolo unde avea concesionat un câmp offshore unde nu începuse încă ...