1EUR = 4.8314 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Actualele pachete de ţigări dispar de pe piaţă în trei luni. Cum vor arăta noile pachete

În ciuda avertismentelor producătorilor de ţigări, care spun că nu sunt încă pregăţi, la 20 mai se va aplica şi în România, ca în toatele statele europene, directiva referitoare la produsele din tutun. Se vor schimba şi ţigările, dar şi pachetele.

20 feb, 2016 | ECONOMICA.net

Directiva europeană stabileşte normele care reglementează fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun.

Documentul UE interzice ţigările şi tutunul destinat rulării în ţigarete care conţin arome caracteristice (elimină practic ţigările mentolate), obligă întreprinderile din industria tutunului să trimită statelor membre rapoarte detaliate cu privire la ingredientele folosite în produsele din tutun, în special în ţigări şi tutunul destinat rulării în ţigarete, stabileşte obligativitatea prezenţei avertismentelor de sănătate pe pachetele de tutun şi produse din tutun. Avertismentele de sănătate (imagine şi text) trebuie să acopere 65 % din faţa şi spatele pachetelor de ţigări şi de tutun destinat rulării în ţigarete, stabileşte dimensiuni minime pentru avertismente şi elimină pachetele mici pentru anumite produse din tutun.

De asemenea, interzice toate mesajele promoţionale şi înşelătoare cu privire la produsele din tutun, introduce un sistem european de urmărire pentru a combate vânzarea ilegală a produselor din tutun, le permite statelor membre să interzică vânzarea pe internet a tutunului şi produselor din tutun, stabileşte cerinţe de calitate şi de siguranţă pentru ţigările electronice de consum şi obligă producătorii să notifice produsele noi din tutun înainte de a le introduce pe piaţa UE.

Producătorii au cerut o derogare de şase luni pentru a putea adapta capacităţile de producţie la noile cerinţe, dar, cel puţin până acum, nu au primit-o.

Citeşte şi: Pericol de blocaj pe piaţa ţigaretelor. Companiile spun că este nevoie de şase luni pentru adaptarea la noile reglementări

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO