AdePlast a deschis o nouă fabrică de polistiren la Oradea

Producătorul de materiale de construcţii AdePlast, deţinut de omul de afaceri Marcel Bărbuţ, a deschis la Oradea o nouă fabrică de polistiren, cu o capacitate anuală de producţie de 700.000 metri cubi, în care a investit 3,2 milioane euro.
Economica.net - vin, 17 mai 2013, 10:39
AdePlast a deschis o nouă fabrică de polistiren la Oradea

În urma acestei investiţii, platforma industrială a companiei din Oradea, compusă din trei fabrici diferite – de adezivi, vopsele şi polistiren, este finalizată şi complet operaţională.

„Unitatea de la Oradea este cea de-a doua fabrică de polistiren din portofoliul nostru industrial, după cea de la Ploieşti, care include şi o linie de polistiren grafitat, de 150.000 metri cubi pe ani. În iunie vom porni încă o unitate similară la Roman. Practic, cu cele trei noi fabrici de polistiren expandat şi cu linia de polistiren grafitat, vom ajunge la o capacitate de producţie de 2,25 milioane metri cubi anual. Dezvoltarea celorlalte platforme industriale de la Ploieşti şi Roman continuă pe tot parcursul acestui an, pentru iulie având programată deschiderea fabricii de vopsele de la Ploieşti”, a declarat într-un comunicat Marcel Bărbuţ.

Programul investiţional început de companie în 2012 a vizat împărţirea strategică a unităţilor de producţie. Astfel, prin cele trei platforme industriale, susţinute de investiţii care depăşesc 22 milioane euro, compania şi-a optimizat fluxurile de livrare, astfel încât să acopere toate zonele geografice.

AdePlast are în prezent peste 250 de salariaţi la nivelul întregii ţări. După deschiderea noii fabrici de la Oradea, compania vizează consolidarea poziţiei pe piaţa din Ungaria şi din vestul Europei.

„Exportul este o direcţie strategică, pe care ne dorim să o dezvoltăm puternic în următorii ani. Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Austria, Germania sau Libanul sunt pieţe pe care vom fi din ce în ce mai prezenţi cu produsele noastre, în primele patru luni având deja o creştere a exporturilor cu 49% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, a mai spus proprietarul AdePlast.

AdePlast vrea să îşi extindă producţia în Ucraina, unde intenţionează să investească alături de alţi parteneri în două fabrici, de polistiren şi mortare uscate.

Investiţia în cele două fabrici, din Kiev, este estimată la aproximativ 17 milioane euro, din care AdePlast ar putea acoperi jumătate.

Producătorul de materiale de construcţii a anunţat la finele lunii martie că a preluat producţia şi distribuţia brandului de vopsele Düfa în România şi Bulgaria.

Producătorul de materiale de construcţii deţine trei platforme industriale, situate în Oradea, Ploieşti şi Roman.

Adeplast produce adezivi, mortare uscate şi polistiren expandat şi a încheiat anul trecut cu vânzări de 41 milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...