AdePlast deschide fabrici la Craiova, Cluj, Oradea şi Ploieşti

AdePlast îşi extinde producţia prin noi facilităţi industriale, la Craiova, Cluj, Oradea şi Ploieşti, iar până în 2018 va fi lansată o nouă fabrică de mortare şi una de polistiren, la Craiova, au anunţat, joi, reprezentanţi ai companiei.
Economica.net - joi, 03 aug. 2017, 11:19
AdePlast deschide fabrici la Craiova, Cluj, Oradea şi Ploieşti

‘Am achiziţionat deja terenul de 20 hectare şi am demarat operaţiunile necesare construcţiilor. Dezvoltarea pe care am programat-o la Craiova va fi o copie a celei de la Român, având scopul de a deservi toată partea de sud a ţării, Bulgaria, Serbia, cât şi celelalte ţări din fosta Iugoslavie. Este luată în calcul dezvoltarea în anii următori a ambalajelor pentru piesele din producţia auto având în vedere că la distanţă mică de noi se află fabrică Ford. Estimăm că vom începe livrările în luna mai 2018’, arată Marcel Bărbuţ, proprietarul AdePlast, într-un comunicat.

Concomitent cu dezvoltarea de la Craiova, AdePlast intenţionează construcţia unei noi hale de producţie a polistirenului la Oradea, pe o suprafaţă de 2800 de metri pătraţi, achiziţionată deja, care se află pe locul fostei fabrici Chimprestor.

‘Am decis ca la Oradea să deschidem o nouă linie de producţie a polistirenului dedicat construcţiilor speciale, cum ar fi acoperişurile în pantă şi pentru încălzirea în pardoseală. Deja 50% din producţie este programată să fie livrată către Ungaria şi Austria’, precizează Marcel Barbut.

De asemenea, compania are în vedere o nouă facilitate de producţie la Cluj, pentru care a început căutările unui teren de circa 4-5 hectare. Aici, AdePlast va produce inclusiv ambalaje de polistiren pentru fabricile din parcul industrial din Cluj. S-a luat în calcul şi producţia de polistiren pentru sistemele de încălzire în pardoseală şi pentru acoperişuri.

La Ploieşti se va deschide o nouă linie de producţie pentru polistirenul dedicat acoperişurilor în pantă şi pentru sistemele de încălzire în pardoseală. Actualul depozit de vopsele va fi mutat într-o nouă hala, iar în spaţiul rămas va fi montată linia de producţie.

‘Am demarat o nouă faza de dezvoltare industrială pentru AdePlast, întrucât este un moment propice pentru că tehnologiile de ultima generaţie pe care noi le adoptăm, să ajungă să producă efecte pozitive în toată piaţă. Beneficiarii finali vor fi cei care vor avea de câştigat, împreună cu toţi partenerii noştri’, a precizat Marcel Bărbuţ.

Compania AdePlast a înregistrat la mijlocul anului o creştere a cifrei de afaceri cu 20%, iar exporturile au avut un avans de 136% pe aceeaşi perioada.

AdePlast este cel mai important producător român de materiale pentru construcţii, cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Român.
Oradea.

Capacitatea de producţie este de 250.000 de tone adezivi şi mortare uscate, 50.000 de tone / an vopsele şi tencuieli decorative şi 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având inclusă şi capacitatea de producţie de polistiren grafitat în cobranding cu firma BASF.

Ploieşti. Pe platforma industrială de la Ploieşti se află o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone / an, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 1.050.000 de metri cubi, o line de producţie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, la care se adaugă o fabrică de vopsele, tencuieli decorative, lacuri şi emailuri, cu o capacitate de 50.000 tone / an.

Roman. AdePlast deţine o zona industrială care include o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone / an şi o linie de producţie de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi. Astfel, Adeplast devine producătorul de termosistem numărul 1 din România, având toate materialele componente realizate în fabricile proprii.

Te-ar mai putea interesa și
G7 a anunţat duminică interzicerea importurilor de aur rusesc
G7 a anunţat duminică interzicerea importurilor de aur rusesc
Grupul celor şapte democraţii cele mai industralizate (G7) a anunţat duminică interzicerea importurilor de aur rusesc în cursul summitului organizat în Alpii bavarezi într-un context marcat de......
Franţa propune G7 o plafonare a preţului petrolului la producători şi nu la consumatori, cum vor SUA, pentru a contracara scumpiri cauzate de Războiul rus din Ucraina
Franţa propune G7 o plafonare a preţului petrolului la producători şi nu la consumatori, cum vor SUA, pentru a contracara ...
Franţa se pronunţă în favoarea stabilirii unui ”preţ maxim al petrolului” la nivelul ”ţărilor producătoare”, ...
Salariile oferite de Kaufland în această perioadă: de la 3.500 lei net pentru asistent manager şi de la 2.700 lei net pentru şefi de raion
Salariile oferite de Kaufland în această perioadă: de la 3.500 lei net pentru asistent manager şi de la 2.700 lei net ...
Candidaţii care stăpânesc germana şi vor să lucreze la Kaufland pot aplica pentru postul de asistent manager sau pentru ...
Kristalina Georgieva (FMI): „Unele suferinţe” s-ar putea produce în lupta contra inflaţiei
Kristalina Georgieva (FMI): „Unele suferinţe” s-ar putea produce în lupta contra inflaţiei
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a subliniat importanţa luptei contra inflaţiei ...