AdePlast investeşte 2,8 milioane euro într-o nouă fabrică la Ploieşti

Compania AdePlast va investi 2,8 milioane de euro în extinderea platformei industriale de la Ploieşti, fonduri care vor fi alocate pentru construcţia unei fabrici de polistiren şi a unei hale de depozitare.
Economica.net - joi, 28 iun. 2012, 15:25
AdePlast investeşte 2,8 milioane euro într-o nouă fabrică la Ploieşti

AdePlast a anunţat joi începerea construcţiei la noua facilitate de producţie, a treia din Ploieşti, unde va realiza un tip special de polistiren, cunoscut în industrie sub denumirea de polistiren grafitat.

Compania, controlată de omul de afaceri Marcel Bărbuţ, mai deţine la Ploieşti o fabrică de mortare şi una de polistiren.

„Prin această fabrică, avem o premieră în România în ceea ce priveşte producţia de materiale de construcţii. Polistirenul grafitat este un material relativ nou, care reprezintă viitorul în materie de termoizolaţii, având în vedere că are un randament cu 20 de procente mai mare decât a polisernului expandat clasic, la aceeaşi grosime a plăcii”, a declarat Bărbuţ, într-un comunicat.

Noua facilitate de producţie va fi construită în paralel cu o nouă hală de depozitare a polistirenului de faţadă standard, pe o suprafaţă de 4.000 mp, necesară fabricii deja existente.

Hala va fi finalizată până la sfârşitul lunii august, iar până la finalul anului va fi funcţională şi noua capacitate de producţie. Investiţia totală în extinderea platformei industriale de la Ploieşti este 2,8 milioane euro, incluzând halele de depozitare şi utilajele.

„În paralel cu această investiţie continuăm proiectul început în Moldova pentru dezvoltarea fabricii de mortare uscate de la Roman, care este în plan să se finalizeze până la sfârşitului anului, unitatea având o capacitate de 250.000 de tone anual. În spaţiul construit va activa şi un centru logistic pentru marfă de unde AdePlast va alimenta zona Moldovei sau care va pleca la export în Basarabia şi Ucraina”, a adăugat Bărbuţ.

În primele cinci luni AdePlast a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri de 31%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 58 milioane lei.

Te-ar mai putea interesa și
Un deputat rus a propus crearea unui bloc de ţări după modelul Uniunii Sovietice
Un deputat rus a propus crearea unui bloc de ţări după modelul Uniunii Sovietice
Deputatul Mihail Şeremet, care reprezintă Crimeea (peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014) în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus) a propus marţi într-un......
BNR a majorat prognoza de inflaţie la 13,9% pentru finalul anului 2022
BNR a majorat prognoza de inflaţie la 13,9% pentru finalul anului 2022
Banca Naţională a României (BNR) a majorat la 13,9% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi estimează o inflaţie ...
Aproximativ 268.000 de hectare afectate de secetă, dintre care 55% cu grâu
Aproximativ 268.000 de hectare afectate de secetă, dintre care 55% cu grâu
Suprafață totală afectată de secetă a ajuns la 267.985 ha, comunicată până la această dată de către 30 județe, ...
Mugur Isărescu: Cu ROBOR băncile au cam sărit calul. Sper şi cred că în curând ROBOR se va apropia de nivelul ratei dobânzii de politică monetară
Mugur Isărescu: Cu ROBOR băncile au cam sărit calul. Sper şi cred că în curând ROBOR se va apropia de nivelul ratei ...
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că ROBOR a cam sărit calul, chiar dacă ...