Adeplast preia producţia şi distribuţia brandului german de vopsele Düfa în România şi Bulgaria

Compania Adeplast, deţinută de omul de afaceri Marcel Bărbuţ, a preluat a preluat producţia şi distribuţia brandului de vopsele Düfa în România şi Bulgaria.
Economica.net - mar, 26 mart. 2013, 12:08
Adeplast preia producţia şi distribuţia brandului german de vopsele Düfa în România şi Bulgaria

Tranzacţia a fost anunţată marţi, într-o conferinţă de presă, de reprezentanţii Adeplast şi cei ai grupului german Meffert, care deţine brandul Düfa.

În cadrul acestui parteneriat, divizia de vopsele a Adeplast a preluat departamentul de vânzări, distribuţia şi clienţii cu care funcţiona Düfa în România. Producţia de vopsea Düfa a fost transferată într-o primă etapă la fabrica din Oradea, iar după deschiderea programată în luna iunie şi într-o unitate la Ploieşti.

În primă fază, produsele premium marca Düfa vor fi importate din Germania de la fabricile grupului Meffert. În contrapartidă, Adeplast va produce pentru Meffert, sub brand privat, mortare, adezivi şi polistiren pentru pieţele din Germania, Ungaria şi Ucraina.

Divizia de vopsele a Adeplast va funcţiona cu două departamente diferite de vânzări, câte unul pentru fiecare dintre cele două mărci.

În 2012, Adeplast a vândut vopsele şi tencuieli decorative de aproximativ 1,7 milioane euro, nivelul realizat de Düfa în România ridicându-se la aproximativ 1,9 milioane euro.

„Atâta vreme cât avem capacitatea, ştim şi putem să producem la standardele impuse de Meffert, am decis să aducem lângă marca de vopsele Adeplast şi un brand cu notorietate şi cotă importantă de piaţă”, a declarat, într-un comunicat, proprietarul Adeplast.

La rândul său, Dieter Meffert, CEO al grupului german, a afirmat că Adeplast a fost aleasă pentru a reprezenta marca Düfa în România datorită faptului că în spatele investiţiilor realizate de companie în ultimii ani au fost susţinute de o strategie puternică de dezvoltare. În plus, noile capacităţi de producţie ale Adeplast sunt la un nivel tehnic de ultimă generaţie, ceea ce se reflectă direct în calitatea produselor.

Grupul german a deschis o fabrică de vopsele în Bucureşti în 1997, iar în 2005 a vândut compania Düfa România fondului de investiţii Advent. După tranzacţie, Dufa România a fost redenumită Deutek şi a avut dreptul de a folosi brandul Düfa timp de cinci ani. În 2010, Meffert a revenit pe piaţa românească, împreună cu doi parteneri locali, prin firma Düfa Tec.

Reprezentanţii Adeplast au precizat că parteneriatul cu Meffert nu presupune preluarea de către Adeplast a Düfa Tec, această firmă urmând să fie desfiinţată în urma închiderii operaţiunilor.

La rândul său, şeful Meffert a spus că grupul german nu intenţionează dezvoltarea unei producţii proprii în România, în următoarea perioadă.

Grupul de companii Meffert, înfiinţat în 1947, numără peste 21 de capacităţi de producţie şi de distribuţie şi are un rulaj anual de peste 300 milioane de euro.

Adeplast produce adezivi, mortare uscate şi polistiren expandat şi a încheiat anul trecut cu vânzări de 41 milioane de euro.

Marcel Bărbuţ, cel care deţine compania Adeplast, ocupă poziţia 140 în ultima ediţie a TOP 300 Capital, cu o avere estimată la 40 mil. euro, în urcare faţă de anul precedent.

Te-ar mai putea interesa și
Chnezii estimează vânzarea a 6 milioane de vehicule electrice în acest an pe piața internă
Chnezii estimează vânzarea a 6 milioane de vehicule electrice în acest an pe piața internă
Un număr record de şase milioane de automobile electrice ar urma să fie vândute în acest an în China, pe fondul majorării puternice a cererii....
Românii au început să pună bani deoparte pentru zile negre – sondaj
Românii au început să pună bani deoparte pentru zile negre – sondaj
Aproximativ 50% dintre români apreciază că situaţia lor financiară s-a înrăutăţit faţă de anul trecut, iar 38% ...
Proiectele pentru producţia de hidrogen din surse regenerabile se pot depune până la 16 august
Proiectele pentru producţia de hidrogen din surse regenerabile se pot depune până la 16 august
Proiectele pentru producţia de hidrogen din surse regenerabile se pot depune până la data de 16 august iar valoarea maximă ...
Autostrada Bucureștiului: Italienii de la Pizzarotti, desemnați câștigători pe lotul 1 al A0 Nord
Autostrada Bucureștiului: Italienii de la Pizzarotti, desemnați câștigători pe lotul 1 al A0 Nord
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câștigătorul pentru proiectarea și ...