Adeplast preia producţia şi distribuţia brandului german de vopsele Düfa în România şi Bulgaria

Compania Adeplast, deţinută de omul de afaceri Marcel Bărbuţ, a preluat a preluat producţia şi distribuţia brandului de vopsele Düfa în România şi Bulgaria.
Economica.net - mar, 26 mart. 2013, 12:08
Adeplast preia producţia şi distribuţia brandului german de vopsele Düfa în România şi Bulgaria

Tranzacţia a fost anunţată marţi, într-o conferinţă de presă, de reprezentanţii Adeplast şi cei ai grupului german Meffert, care deţine brandul Düfa.

În cadrul acestui parteneriat, divizia de vopsele a Adeplast a preluat departamentul de vânzări, distribuţia şi clienţii cu care funcţiona Düfa în România. Producţia de vopsea Düfa a fost transferată într-o primă etapă la fabrica din Oradea, iar după deschiderea programată în luna iunie şi într-o unitate la Ploieşti.

În primă fază, produsele premium marca Düfa vor fi importate din Germania de la fabricile grupului Meffert. În contrapartidă, Adeplast va produce pentru Meffert, sub brand privat, mortare, adezivi şi polistiren pentru pieţele din Germania, Ungaria şi Ucraina.

Divizia de vopsele a Adeplast va funcţiona cu două departamente diferite de vânzări, câte unul pentru fiecare dintre cele două mărci.

În 2012, Adeplast a vândut vopsele şi tencuieli decorative de aproximativ 1,7 milioane euro, nivelul realizat de Düfa în România ridicându-se la aproximativ 1,9 milioane euro.

„Atâta vreme cât avem capacitatea, ştim şi putem să producem la standardele impuse de Meffert, am decis să aducem lângă marca de vopsele Adeplast şi un brand cu notorietate şi cotă importantă de piaţă”, a declarat, într-un comunicat, proprietarul Adeplast.

La rândul său, Dieter Meffert, CEO al grupului german, a afirmat că Adeplast a fost aleasă pentru a reprezenta marca Düfa în România datorită faptului că în spatele investiţiilor realizate de companie în ultimii ani au fost susţinute de o strategie puternică de dezvoltare. În plus, noile capacităţi de producţie ale Adeplast sunt la un nivel tehnic de ultimă generaţie, ceea ce se reflectă direct în calitatea produselor.

Grupul german a deschis o fabrică de vopsele în Bucureşti în 1997, iar în 2005 a vândut compania Düfa România fondului de investiţii Advent. După tranzacţie, Dufa România a fost redenumită Deutek şi a avut dreptul de a folosi brandul Düfa timp de cinci ani. În 2010, Meffert a revenit pe piaţa românească, împreună cu doi parteneri locali, prin firma Düfa Tec.

Reprezentanţii Adeplast au precizat că parteneriatul cu Meffert nu presupune preluarea de către Adeplast a Düfa Tec, această firmă urmând să fie desfiinţată în urma închiderii operaţiunilor.

La rândul său, şeful Meffert a spus că grupul german nu intenţionează dezvoltarea unei producţii proprii în România, în următoarea perioadă.

Grupul de companii Meffert, înfiinţat în 1947, numără peste 21 de capacităţi de producţie şi de distribuţie şi are un rulaj anual de peste 300 milioane de euro.

Adeplast produce adezivi, mortare uscate şi polistiren expandat şi a încheiat anul trecut cu vânzări de 41 milioane de euro.

Marcel Bărbuţ, cel care deţine compania Adeplast, ocupă poziţia 140 în ultima ediţie a TOP 300 Capital, cu o avere estimată la 40 mil. euro, în urcare faţă de anul precedent.

Te-ar mai putea interesa și
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă în contextul dobânzilor mai ridicate şi......
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi negative, care le-au afectat reputațiile
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi ...
Un grup de medici şi dentişti din Japonia au intentat joi la Tokyo o acţiune în justiţie împotriva companiei Google, ...