AdePlast vrea să se extindă în Ucraina, prin investiţii în două fabrici, de polistiren şi mortare

Producătorul de materiale de construcţii AdePlast, controlat de omul de afaceri Marcel Bărbuţ, vrea îşi extindă producţia în Ucraina, unde intenţionează să investească alături de alţi parteneri în două fabrici, de polistiren şi mortare uscate.
Economica.net - lun, 29 apr. 2013, 12:46
AdePlast vrea să se extindă în Ucraina, prin investiţii în două fabrici, de polistiren şi mortare

„Dacă anul trecut am reuşit să exportăm de peste patru milioane de lei, în acest an vom continua eforturile în această direcţie, atât spre estul Europei, cât şi, sau mai ales, spre Vest. Acordul nostru cu Dufa (brand de vopsele, deţinut de grupul german Meffert, n.r.) prevede că în schimbul acelor produse pe care, pentru început, le vom importa din Germania, să oferim produse AdePlast care vor merge pe piaţele din Ungaria şi Germania. Foarte importantă pentru noi devine şi piaţa din Ucraina. Partenerul firmei Meffert AG din Ucraina este interesat de o investiţie într-o fabrică de mortare uscate şi una de polistiren. Am stabilit o strategie clară ca în aproximativ 1-2 ani AdePlast să producă sub eticheta privată polistiren şi adezivi, după care se va face o investiţie comună în două fabrici identice cu cele din România. Am stabilit deja ca după sărbători să ne întâlnim pentru a semna contractele de colaborare”, a declarat Bărbuţ, într-un comunicat.

Contactat de MEDIAFAX, şeful AdePlast a precizat că investiţia în cele două fabrici din Kiev este estimată la aproximativ 17 milioane euro, din care AdePlast ar putea acoperi jumătate.

El a precizat că discuţiile sunt derulate în prezent cu partenerul grupului Meffert din Ucraina, iar detaliile proiectului urmează să fie stabilite în perioada următoare.

Producătorul de materiale de construcţii a anunţat la finele lunii martie că a preluat producţia şi distribuţia brandului de vopsele Düfa în România şi Bulgaria.

Meffert a deschis o fabrică de vopsele în Bucureşti în 1997, iar în 2005 a vândut compania Dufa România fondului de investiţii Advent. După tranzacţie, Dufa România a fost redenumită Deutek şi a avut dreptul de a folosi brandul Düfa timp de cinci ani. În 2010, Meffert a revenit pe piaţa românească, împreună cu doi parteneri locali, prin firma Dufa Tec. Grupul german, înfiinţat în 1947, numără peste 21 de capacităţi de producţie şi de distribuţie şi are un rulaj anual de peste 300 milioane de euro.

AdePlast a anunţat luni că a început producţia de mortare uscate pe platforma din Roman, unde va deschide în iunie şi o fabrică de polistiren.

„Luna mai ne găseşte în poziţia de companie românească cu trei platforme industriale finalizate. La Roman, în inima Moldovei, am pus la lucru, chiar înainte de 1 mai, fabrica de mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone. Cea de polistiren, cu o capacitate de 700.000 metri cubi, este programată pentru deschidere în luna iunie”, a afirmat Bărbuţ, într-un comunicat.

AdePlast îşi propune în acest an creşteri importante pe toate cele trei divizii (Termosistem, Vopsele şi Tencuieli Decorative, Mortare şi Adezivi).

„Odată cu deschiderea fabricii de mortare de la Roman, avem trei platforme de producţie funcţionale. La Oradea producem în trei fabrici separate mortare, vopsea şi polistiren (EPS), la Ploieşti avem mortare, polistiren şi de la mijlocul anului vopsea, cu o linie de lacuri şi emailuri pe bază de apă, iar la Roman avem mortare şi în scurt timp o fabrică de polistiren. Acum suntem singura companie din România care poate oferi un pachet complet de produse când vine vorba despre finisarea unei construcţii. Evident, după aplicarea unui plan investiţional de aproximativ 22 de milioane de euro, bani proprii şi din creditare” a afirmat şeful AdePlast.

Adeplast produce adezivi, mortare uscate şi polistiren expandat şi a încheiat anul trecut cu vânzări de 41 milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...