AdePlast vrea să se extindă în Ucraina, prin investiţii în două fabrici, de polistiren şi mortare

Producătorul de materiale de construcţii AdePlast, controlat de omul de afaceri Marcel Bărbuţ, vrea îşi extindă producţia în Ucraina, unde intenţionează să investească alături de alţi parteneri în două fabrici, de polistiren şi mortare uscate.
Economica.net - lun, 29 apr. 2013, 12:46
AdePlast vrea să se extindă în Ucraina, prin investiţii în două fabrici, de polistiren şi mortare

„Dacă anul trecut am reuşit să exportăm de peste patru milioane de lei, în acest an vom continua eforturile în această direcţie, atât spre estul Europei, cât şi, sau mai ales, spre Vest. Acordul nostru cu Dufa (brand de vopsele, deţinut de grupul german Meffert, n.r.) prevede că în schimbul acelor produse pe care, pentru început, le vom importa din Germania, să oferim produse AdePlast care vor merge pe piaţele din Ungaria şi Germania. Foarte importantă pentru noi devine şi piaţa din Ucraina. Partenerul firmei Meffert AG din Ucraina este interesat de o investiţie într-o fabrică de mortare uscate şi una de polistiren. Am stabilit o strategie clară ca în aproximativ 1-2 ani AdePlast să producă sub eticheta privată polistiren şi adezivi, după care se va face o investiţie comună în două fabrici identice cu cele din România. Am stabilit deja ca după sărbători să ne întâlnim pentru a semna contractele de colaborare”, a declarat Bărbuţ, într-un comunicat.

Contactat de MEDIAFAX, şeful AdePlast a precizat că investiţia în cele două fabrici din Kiev este estimată la aproximativ 17 milioane euro, din care AdePlast ar putea acoperi jumătate.

El a precizat că discuţiile sunt derulate în prezent cu partenerul grupului Meffert din Ucraina, iar detaliile proiectului urmează să fie stabilite în perioada următoare.

Producătorul de materiale de construcţii a anunţat la finele lunii martie că a preluat producţia şi distribuţia brandului de vopsele Düfa în România şi Bulgaria.

Meffert a deschis o fabrică de vopsele în Bucureşti în 1997, iar în 2005 a vândut compania Dufa România fondului de investiţii Advent. După tranzacţie, Dufa România a fost redenumită Deutek şi a avut dreptul de a folosi brandul Düfa timp de cinci ani. În 2010, Meffert a revenit pe piaţa românească, împreună cu doi parteneri locali, prin firma Dufa Tec. Grupul german, înfiinţat în 1947, numără peste 21 de capacităţi de producţie şi de distribuţie şi are un rulaj anual de peste 300 milioane de euro.

AdePlast a anunţat luni că a început producţia de mortare uscate pe platforma din Roman, unde va deschide în iunie şi o fabrică de polistiren.

„Luna mai ne găseşte în poziţia de companie românească cu trei platforme industriale finalizate. La Roman, în inima Moldovei, am pus la lucru, chiar înainte de 1 mai, fabrica de mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone. Cea de polistiren, cu o capacitate de 700.000 metri cubi, este programată pentru deschidere în luna iunie”, a afirmat Bărbuţ, într-un comunicat.

AdePlast îşi propune în acest an creşteri importante pe toate cele trei divizii (Termosistem, Vopsele şi Tencuieli Decorative, Mortare şi Adezivi).

„Odată cu deschiderea fabricii de mortare de la Roman, avem trei platforme de producţie funcţionale. La Oradea producem în trei fabrici separate mortare, vopsea şi polistiren (EPS), la Ploieşti avem mortare, polistiren şi de la mijlocul anului vopsea, cu o linie de lacuri şi emailuri pe bază de apă, iar la Roman avem mortare şi în scurt timp o fabrică de polistiren. Acum suntem singura companie din România care poate oferi un pachet complet de produse când vine vorba despre finisarea unei construcţii. Evident, după aplicarea unui plan investiţional de aproximativ 22 de milioane de euro, bani proprii şi din creditare” a afirmat şeful AdePlast.

Adeplast produce adezivi, mortare uscate şi polistiren expandat şi a încheiat anul trecut cu vânzări de 41 milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
BNR a majorat prognoza de inflaţie la 13,9% pentru finalul anului 2022
BNR a majorat prognoza de inflaţie la 13,9% pentru finalul anului 2022
Banca Naţională a României (BNR) a majorat la 13,9% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi estimează o inflaţie de 7,5% pentru sfârşitul anului viitor, potrivit datelor prezentate......
Aproximativ 268.000 de hectare afectate de secetă, dintre care 55% cu grâu
Aproximativ 268.000 de hectare afectate de secetă, dintre care 55% cu grâu
Suprafață totală afectată de secetă a ajuns la 267.985 ha, comunicată până la această dată de către 30 județe, ...
Mugur Isărescu: ROBOR a cam sărit calul. Sper şi cred că în curând ROBOR se va apropia de nivelul ratei dobânzii de politică monetară
Mugur Isărescu: ROBOR a cam sărit calul. Sper şi cred că în curând ROBOR se va apropia de nivelul ratei dobânzii de ...
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că ROBOR a cam sărit calul, chiar dacă ...
Tranzacție pe piața jocurilor de noroc. Familia Ghețu și un holding din Cipru se asociază pentru a prelua șapte companii din domeniu
Tranzacție pe piața jocurilor de noroc. Familia Ghețu și un holding din Cipru se asociază pentru a prelua șapte companii ...
Emma Gamma Limited, un holding din Cipru cu participații în firme care furnizează activități de pariuri și jocuri de ...