1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Aderarea la UE va schimba Croaţia pentru totdeauna - Van Rompuy

'Aderarea la Uniunea Europeană va schimba Croaţia pentru totdeauna', a declarat preşedintele Consiliului European Herman Van Rompuy la Zagreb, la scurtă vreme după miezul nopţii duminică, felicitând fosta republică iugoslavă pentru că a devenit cea de-a 28 membră a blocului comunitar, transmite Hina.

01 iul, 2013 | Agerpres

'Felicitări Croaţia! Odată cu miezul nopţii, această ţară a trecut un prag important, ce va schimba viaţa acestei naţiuni pentru totdeauna. Întotdeauna aţi fost europeni, iar acum sunteţi membri ai Uniunii. În numele liderilor celor 27 de state membre, mulţi dintre care sunt aici, vă spun bun-venit din toată inima', a afirmat Van Rompuy cu ocazia unei ceremonii desfăşurate în piaţa centrală Trg Bana Jelacica.

'Începând de mâine, reprezentanţii voştri vor sta alături de celelalte state membre. Şi vor modela împreună decizii în beneficiul tuturor cetăţenilor din Uniune - de la Zagreb la Zaragoza, de la Split la Stockholm', a subliniat înaltul responsabil.

Totodată, Van Rompuy a apreciat că accederea Croaţiei la UE are o semnificaţie importantă asupra întregii regiuni. 'În istoria recentă a Balcanilor Occidentali, aderarea ţării dumneavoastră marchează o etapă importantă spre un viitor comun în care să trăim împreună, în pace şi prosperitate'.

'Sunt mândru să fiu aici în această noapte pentru acest moment istoric', a precizat el, lăudând Croaţia pentru că a reuşit să îşi surmonteze problemele în relaţiile cu Slovenia şi Bosnia şi Herţegovina şi exprimându-şi speranţa că alţi paşi pozitivi vor fi făcuţi în regiune. 'În acelaşi sens, Belgrad şi Pristina au ajuns la un acord istoric. Sunt încrezător că noi paşi pozitivi vor urma. Ca un element stabilizator pentru regiune, ţara dumneavoastră, acum un stat membru, are un rol vital de jucat', a conchis şeful Consiliului European.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO