Adevărate maşini de făcut bani: cât câştigă pe minut giganţii tech precum Amazon sau Apple

Companiile Big Tech, spre deosebire de alte industrii, au avut un an foarte bun în 2020, deoarece pandemia de coronavirus nu le-a împiedicat pe cele mai mari șapte companii de tehnologie să crească în valoare cu 3.400 de miliarde de dolari în total anul trecut.
Ion Dobreanu - sâm, 15 mai 2021, 16:34
Adevărate maşini de făcut bani: cât câştigă pe minut giganţii tech precum Amazon sau Apple

Giganții din domeniul tehnologiei, precum Amazon și Apple, au înregistrat venituri record în ultimele luni, ambele companii depășind 100 de miliarde de dolari în venituri trimestriale pentru prima dată în perioada octombrie-decembrie 2020, scrie CNBC.

CNBC Make It a analizat cele mai recente rapoarte de venituri trimestriale pe care șapte dintre cele mai mari branduri din domeniul tehnologiei (Amazon, Apple, Alphabet, Microsoft, Facebook, Tesla și Netflix) le-au depus în ultimele săptămâni și a calculat ce venituri a obținut fiecare dintre ele în fiecare minut din primele trei luni ale anului 2021. (Au fost 90 de zile și 129.600 de minute în primul trimestru din 2021).

Amazon, gigantul comerțului electronic, a obținut venituri de peste 830.000 de dolari pe minut în cel mai recent trimestru.

Cel mai aproape de Amazon sunt câștigurile Apple, cu aproape 700.000 de dolari pe minut. Alphabet, compania mamă a Google, trebuie să se mulțumească cu doar aproximativ 420.000 de dolari care intră în visteria sa în fiecare minut, în timp ce veniturile Microsoft sunt de puțin peste 320.000 de dolari pe minut. Facebook este cea mai mică companie GAFAM din punct de vedere al veniturilor, dar totuși obține peste 200.000 de dolari în fiecare minut.

Tesla și Netflix au, de asemenea, ambiția de a intra în top cinci al celor care câștigă la mare viteză. Cu toate acestea, Tesla se află încă la aproximativ 120.000 de dolari în urma Facebook și ar trebui să își dubleze veniturile pentru a o depăși. Câștigurile pe minut ale Netflix par destul de blânde, de doar 55.000 de dolari. Având în vedere însă dezvoltarea rapidă a acestor companii de tehnologie în ultimii ani, nu există nicio îndoială că veniturile vor continua să crească în viitorul apropiat.

În T1 2021, companiile au câştigat, în medie, 373.606 dolari pe minut, ceea ce este de fapt mai puțin decât media înregistrată de aceleași șapte companii în trimestrul precedent (416.768 de dolari în venituri pe minut, potrivit Visual Capitalist).

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Rata de ocupare a populaţiei a scăzut la 60,8% în primul trimestru. Rata şomajului a urcat la 6,1% – INS
Rata de ocupare a populaţiei a scăzut la 60,8% în primul trimestru. Rata şomajului a urcat la 6,1% – INS
Rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă (15-64 ani) a fost de 60,8% în primul trimestru al acestui an, în scădere de la 65,8% în trimestrul anterior, iar rata şomajului a urcat la......
România are şanse ca până la finele deceniului să se poziţioneze în top 10 economii din UE din perspectiva PIB nominal – Rădulescu, BT
România are şanse ca până la finele deceniului să se poziţioneze în top 10 economii din UE din perspectiva PIB nominal ...
România are şanse foarte mari ca până la finele acestui deceniu să depăşească alte trei ţări şi să se poziţioneze ...
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 18.06.2021
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 18.06.2021
Euro a început ultima zi lucrătoare a săptămânii la 4,92 lei, aproape de nivelulul anunţart ieri de BNR, dar şi de ...
Audi și-a stabilit prioritățile: din 2032 va avea în gamă doar mașini electrice
Audi și-a stabilit prioritățile: din 2032 va avea în gamă doar mașini electrice
Oficialii Audi au prezentat într-un cerc restrâns detaliile programului de electrificare a gamei de produse. Marca va dezvolta ...