Adevăratul motiv pentru care De’Longhi a venit în România

Compania italiană, care a cumpărat anul acesta fabrica Nokia de la Jucu, va începe producţia la fabrica de la Cluj în această toamnă.
Andrada Ghira - joi, 09 aug. 2012, 21:02
Adevăratul motiv pentru care De'Longhi a venit în România

Începerea producţiei companiei De’Longhi la fabrica de la Jucu a fost anunţată pentru septembrie 2012. În mai însă, directorul parcului industrial Tetarom spunea că aceasta ar putea fi demarată la sfârşitul lunii iulie. Acum se pare că italienii vor începe producţia de-abia în octombrie.

„Nu s-a început producţia încă; au o mică întârziere şi de-abia în octombrie se va începe lucrul. Acum se instalează liniile de producţie şi a fost recrutată echipa de top management, care este la training la Treviso, Italia”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Viorel Găvrea, directorul parcului industrial Tetarom de la Cluj.

Acesta a mai adăugat că italienii vor aplica şi pentru ajutor de stat. La începutul lunii februarie a acestui an, fostul premier Emil Boc declara, după o întâlnire cu o delegaţie a De’Longhi că Guvernul îi va acorda un ajutor de stat.

De ce a venit De’Longhi în România

Producătorul de electrocasnice De’Longhi vinde 90% din aparatele de cafea produse în Italia în afara ţării, iar Germania este cea mai mare piaţă pentru companie. Aparatele sunt produse la fabrica din Mignagola, la câţiva kilometri de sediul general, unde lucrează 600 de oameni în două shimburi.  
De’Longhi s-a opus introducerii unui schimb de noapte, deoarece costurile salariale suplimentare ar fi prea mari. În schimb, italienii au decis să se extindă la Cluj, scrie publicaţia germană Der Spiegel.

„A fost o oportunitate atractivă pentru noi”, a declarat pentru Der Spiegel, Fabio de’Longhi, CEO şi reprezentantul acţionarului majoritar. Acesta a mai adăugat că în România, costurile pentru salarii sunt cu cel puţin 75% mai mici şi că fabrica de la Cluj ajută compania să păstreze locurile de luncă de la Treviso.

Compania De’Longhi a cumpărat fabrica Nokia de la Cluj, după ce producătorul de telefoane anunţa în toamna lui 2011 că va opri producţia de telefoane mobile din România. La sfârşitul lunii martie, De’Longhi a semnat contactul privind derularea investiţiei companiei în Parcul de la Jucu. Alin Tişe, fostul preşedinte al CJ Cluj a declarat atunci că tinţa de angajări a companiei italiene este de 600 – 1.000 de persoane, iar investiţia pentru dotarea halelor cu echipament se ridică la 30 de milioane de euro.

Grupul italian mai are fabrici în Italia, Rusia şi China, iar anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 1,8 miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Turcan: Funcționarii care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi stimulente
Turcan: Funcționarii care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi stimulente
Recalcularea pensiilor din România este un proces care trebuie parcurs cu atenţie şi respect faţă de beneficiari, dar şi fără întârzieri, iar pentru continuarea accelerată a acestei......
Claudiu Năsui promite eliminarea din nou a declarației de beneficiar real
Claudiu Năsui promite eliminarea din nou a declarației de beneficiar real
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, a discutat vineri cu ambasadorul Austriei în România, ...
3.474 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 1.505 de pacienți sunt internați la ATI
3.474 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 1.505 de pacienți sunt internați la ATI
Un număr de 3.474 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Tramvaie noi în București: Contractul cu Astra Vagoane Călători Arad ar putea fi semnat pe 6 mai – sindicat STB
Tramvaie noi în București: Contractul cu Astra Vagoane Călători Arad ar putea fi semnat pe 6 mai – sindicat STB
După mai multe luni de tergiversări, contractul pentru livrarea a 100 de tramvaie noi în Capitală ar putea fi în sfârșit ...