Adevăratul motiv pentru care De’Longhi a venit în România

Compania italiană, care a cumpărat anul acesta fabrica Nokia de la Jucu, va începe producţia la fabrica de la Cluj în această toamnă.
Andrada Ghira - joi, 09 aug. 2012, 21:02
Adevăratul motiv pentru care De'Longhi a venit în România

Începerea producţiei companiei De’Longhi la fabrica de la Jucu a fost anunţată pentru septembrie 2012. În mai însă, directorul parcului industrial Tetarom spunea că aceasta ar putea fi demarată la sfârşitul lunii iulie. Acum se pare că italienii vor începe producţia de-abia în octombrie.

„Nu s-a început producţia încă; au o mică întârziere şi de-abia în octombrie se va începe lucrul. Acum se instalează liniile de producţie şi a fost recrutată echipa de top management, care este la training la Treviso, Italia”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Viorel Găvrea, directorul parcului industrial Tetarom de la Cluj.

Acesta a mai adăugat că italienii vor aplica şi pentru ajutor de stat. La începutul lunii februarie a acestui an, fostul premier Emil Boc declara, după o întâlnire cu o delegaţie a De’Longhi că Guvernul îi va acorda un ajutor de stat.

De ce a venit De’Longhi în România

Producătorul de electrocasnice De’Longhi vinde 90% din aparatele de cafea produse în Italia în afara ţării, iar Germania este cea mai mare piaţă pentru companie. Aparatele sunt produse la fabrica din Mignagola, la câţiva kilometri de sediul general, unde lucrează 600 de oameni în două shimburi.  
De’Longhi s-a opus introducerii unui schimb de noapte, deoarece costurile salariale suplimentare ar fi prea mari. În schimb, italienii au decis să se extindă la Cluj, scrie publicaţia germană Der Spiegel.

„A fost o oportunitate atractivă pentru noi”, a declarat pentru Der Spiegel, Fabio de’Longhi, CEO şi reprezentantul acţionarului majoritar. Acesta a mai adăugat că în România, costurile pentru salarii sunt cu cel puţin 75% mai mici şi că fabrica de la Cluj ajută compania să păstreze locurile de luncă de la Treviso.

Compania De’Longhi a cumpărat fabrica Nokia de la Cluj, după ce producătorul de telefoane anunţa în toamna lui 2011 că va opri producţia de telefoane mobile din România. La sfârşitul lunii martie, De’Longhi a semnat contactul privind derularea investiţiei companiei în Parcul de la Jucu. Alin Tişe, fostul preşedinte al CJ Cluj a declarat atunci că tinţa de angajări a companiei italiene este de 600 – 1.000 de persoane, iar investiţia pentru dotarea halelor cu echipament se ridică la 30 de milioane de euro.

Grupul italian mai are fabrici în Italia, Rusia şi China, iar anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 1,8 miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de vârf în acest an, pe măsură ce regiunea îşi accelerează tranziţia la energiile regenerabile, arată un......
Israelul a atacat pentru a demonstra că are capacitatea ofensivă de a ajunge în centrul Iranului – presă
Israelul a atacat pentru a demonstra că are capacitatea ofensivă de a ajunge în centrul Iranului – presă
 Atacul aerian pe care Israel l-a lansat vineri împotriva Iranului a avut scopul de a demonstra Teheranului că israelienii ...
SUA blochează aderarea palestiniană deplină la ONU
SUA blochează aderarea palestiniană deplină la ONU
Statele Unite au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, ...
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Admiterea României în programul Visa Waiver reprezintă un obiectiv strategic naţional, iar ţara noastră este tot mai ...