Adevărul, aproape 100 mil. euro datorii. BCR, Pro TV, Dogan şi Imre, pe lista creditorilor

Datoriile totale ale Adevărul Holding, firmă aflată în insolvență, sunt de aproape o sută milioane de euro. Cel mai mare creditor este o firmă controlată de un apropiat de-al lui Cristi Burci (actualul proprietar Adevărul).
Economica.net - Dum, 20 ian. 2013, 12:27
Adevărul, aproape 100 mil. euro datorii. BCR, Pro TV, Dogan şi Imre, pe lista creditorilor

Pe lista creditorilor, pe lângă fisc, apar cu sume mari de recuperat BCR, Pro TV, Kanal D și alte zeci de firme, conform paginademedia.ro.

Totalul creanțelor garantate acceptate de administratorul judiciar în tabelul preliminare este de peste aproape 60 de milioane de euro.

Dintre salariați (care au de recuperat, în total, 186.000 de euro), Peter Imre figurează în topul celor care au de primit una dintre cele mai mari sume, aproape 7.000 de euro. Interesantă este situația fostului director de resurse umane, Oana Barbu, care are de returnat bani.

Cel mai mare creditor este Elida Media, companie deținută de Răzvan Enache și căreia i-a fost acceptată creanța de 48,2 milioane de euro. Dar adiministratorul judiciar nu a acceptat înscrierea în tabel a peste 18 milioane de euro solicitate de Elida Media Consulting, pentru că firma nu a făcut dovata existenței acestor datorii.Enache este un fost colaborator al lui Cristi Burci. A fost director de programe la Prima TV, pe când postul de televiziune era deținut de Burci.

Pe lista creditorilor figurează și rețeaua de retail MIC.ro, care se află în faliment. Creanța MIC.ro este de 3,4 milioane de euro. O altă firmă deținută de Dinu Patriciu, Odyssey Comunication este înscrisă tot în categoria creanțelor chirografare cu 3,8 milioane de euro.

OTP Bank figurează cu o creanță de peste 2,5 milioane de euro, BCR cu 6,7 milioane de euro, Orange cu peste 21.000 de euro,

Și omul de afaceri Robert Negoiță a cerut înscrierea la masa credală cu suma de 100.000 de lei, reprezentând daune morale, însă administratorul judiciar nu a acceptat creanța pe motiv că avocații lui Robert Negoiță  nu au depus nici un document care să susțină pretențiilor solicitate.

Tot la categoria crențe chirigrafare, creanțe care s-ar putea să nu fie recuperate de către creditori, se numără și fiul scriitorului danez Sven Hassel. Acesta a solicitat înscrierea sumei de 11.099 euro la masa credală, însă aceasta nu a fost acceptată deoarece urmașul scriitorului nu a facut dovada plății de timbru. În cazul în care va face dovada plății, creanța admisă va fi de 6.099 euro, restul datoriilor fiind achitate.  

Vezi lista preliminară a creditorilor Adevărul Holding aici

Te-ar mai putea interesa și
Tesla își propulsează un model pe prima poziție a clasamentului mondial, dar pierde din profit
Tesla își propulsează un model pe prima poziție a clasamentului mondial, dar pierde din profit
Datele companiei de cercetări de piață JATO Dynamics arată că Tesla Model Y a devenit cel mai vândut vehicul din întreaga lume în primul trimestru al anului 2023. În același timp, o......
Profitul celui mai mare investitor imobiliar din România a intrat la apă în T1
Profitul celui mai mare investitor imobiliar din România a intrat la apă în T1
Profitul celui mai mare investitori imobiliar din România a intrat la apă în T1. CPI Property Group, deținută în proporție ...
Trafic intens pe DN1, în Valea Prahovei
Trafic intens pe DN1, în Valea Prahovei
Se circulă în coloană, duminică la prânz, pe drumul naţional DN 1 Ploieşti - Braşov, în Valea Prahovei, pe sensul ...
DEER alocă peste 63,5 milioane de lei pentru servicii de citire a contoarelor
DEER alocă peste 63,5 milioane de lei pentru servicii de citire a contoarelor
Distribuţie Energie Electrică România (DEER) alocă 63,554 milioane lei, fără TVA, pentru servicii de citire contoare ...