1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Adidas ar putea închide fabricile robotizate din Germania şi SUA

Adidas intenţionează să închidă fabricile robotizate din Germania şi SUA, lansate pentru a aduce producţia mai aproape de clienţi, anunţând luni că instalarea unei părţi din tehnologie în Asia va fi "mai flexibilă şi mai economică", transmite Reuters.

11 noi, 2019 | Agerpres

Fabricile Adidas erau menite să facă faţă cererii pentru livrarea mai rapidă a noilor modele pe pieţele sale principale şi pentru a contracara creşterea salariilor în Asia şi costurile de transport mai ridicate. Iniţial, producătorul german de îmbrăcăminte şi echipamente sportive intenţiona să deschidă o reţea globală de fabrici robotizate.

Compania nu a precizat motivele închiderii facilităţilor, care s-au dovedit a fi costisitoare.

Martin Shankland, şeful operaţiunilor globale la Adidas, a precizat că fabricile au ajutat compania să-şi îmbunătăţească expertiza în producţia inovativă, dar lecţiile învăţate vor fi folosite de furnizori deoarece este "mai flexibil şi mai economic".

Adidas, înfiinţată în 1949, a început în 2016 producţia la fabrica robotizată "Speed Factory" din oraşul german Ansbach şi anul următor a mai deschis una în Atlanta. În ultimii ani, Adidas a mutat majoritatea producţiei sale din Europa în Asia, în special în China şi Vietnam.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO