1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Adidas estimează vânzări de 2,5 miliarde euro în 2016 pentru divizia sa de fotbal

Adidas prevede o cifră de afaceri record pentru divizia sa de fotbal în anul 2016, cu vânzări de 2,5 miliarde euro pe acest segment, în creştere cu 12 % în raport cu anul precedent, a anunţat joi firma de echipament sportiv.

16 iun, 2016 | Agerpres

''Datorită competiţiilor precum UEFA Euro 2016 sau Copa America, echipelor şi jucătorilor sub contract care participă la ele, Adidas Football ar trebui să atingă noi recorduri de vânzări în 2016'', se arată într-un comunicat al companiei.

Aceste vânzări de 2,5 miliarde euro, reprezentând o creştere de 12% în raport cu cele 2,2 miliarde realizate în 2016 pe acest segment, ''vor constitui un nou record pentru marca noastră şi vor afirma în acelaşi timp poziţia noastră de lider mondial în fotbal'', a spus PDG-ul grupului, Herbert Hainer, citat în comunicat.

Numărul 1 în fotbal, Adidas este totuşi mult distanţată de marea sa rivală americană Nike pe piaţa globală a echipamentelor sportive, cu o cifră de afaceri anuală de circa 17 miliarde euro pentru firma germană, faţă de 27 miliarde euro pentru rivala sa americană.

Prezent joi la Paris, directorul general al Adidas Football, Markus Baumann, a salutat schimbarea de strategie, prin care Adidas acordă o preferinţă ''jucătorilor care fac diferenţa, conducătorilor de joc'', a explicat el în faţa presei.

Pe piaţa ghetelor de fotbal, el a precizat că Adidas şi marea sa rivală Nike îşi împart 90 % din piaţă, evocând o ''cursă cu doi cai care nu este riscantă, pentru că avem baze solide, cu jucători de clasă mondială'' precum Lionel Messi, Mesut Ozil sau ultimul recrut, francezul Paul Pogba.

Adidas se felicită pe de altă parte că a vândut în Franţa 1 milion de ''Beau jeu'', mingea oficială a Euro 2016, ţinând cont că nu a vândut decât 600.000 de mingi Brazuca, balonul oficial al Mondialului 2014 din Brazilia.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO