1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

Companii

Adidas îşi recompensează acţionarii prin răscumpărarea de acţiuni în valoare de 1,5 miliarde de euro

Acţiunile Adidas au înregistrat miercuri o creştere de 3,8% după ce producătorul german de echipamente sportive a anunţat că va demara un program de răscumpărare de acţiuni în valoare de 1,5 miliarde de euro care se va întinde până la sfârşitul lui 2017, transmite Reuters.

01 oct, 2014 | Agerpres

Adidas a precizat că programul va demara în ultimul trimestru al acestui an urmând să fie finanţat din propriul flux de lichidităţi. Compania a subliniat că noul program de răscumpărare de acţiuni se va adăuga politicii firmei de a plăti dividende anuale cuprinse între 20 şi 40% din profitul net. De asemenea, Adidas a mai informat că va emite Eurobonduri în valoare de până la un miliard de euro, prima emisiune de acest tip demarată după luna iulie 2009, urmând să utilizeze sumele strânse pentru a plăti o parte din datorii, pentru achitarea pensiilor şi recompensarea acţionarilor, scrie Agerpres.

'Considerăm că acţiunile Adidas sunt puternic sub-evaluate în acest moment', a declarat directorul financiar de la Adidas, Robin Stalker, într-un comunicat de presă, potrivit căruia programul de răscumpărare de acţiuni reprezintă 'o excelentă ocazie de a ne optimiza costul capitalului, de a utiliza lichidităţile noastre şi de a vrea valoare pentru acţionarii noştri'.

Adidas, al doilea mare producător mondial de echipamente sportive după rivalul american Nike, a emis în luna iulie cea de-a treia avertizare de profit din ultimul an pe fondul scăderii vânzărilor de echipamente de golf dar şi al expunerii pe piaţa din Rusia. În timp ce rivalul Nike a reuşit să câştige teren pe piaţa din Europa Occidentală, Adidas nu a reuşit să contracareze printr-un progres semnificativ pe piaţa din America de Nord.

Luna trecută în presa germană au apărut informaţii potrivit cărora mai mulţi investitori instituţionali de la Adidas au cerut schimbări radicale în conducerea firmei, inclusiv demiterea directorului general Herbert Hainer, cel mai vârstnic director al unei companii incluse în indicele bursier Dax 30.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO