1EUR = 4.7600 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Administratorii şi angajaţii unor filiale Digi vor putea primi acţiuni gratuite de clasa B în cadrul societăţii

Consiliul de Administraţie al Digi Communications NV (simbol bursier DIGI) a aprobat joi un program de stock option plan prin care un număr de administratori, directori şi angajaţi ai anumitor filiale din România ale societăţii pot să-şi exercite opţiunea de a primi acţiuni gratuite de clasa B în cadrul societăţii, un procent total de până la 1,6% din numărul total de acţiuni emise ale societăţii urmând să fie alocat în cadrul acestui program.

29 dec, 2017 | News.ro

"Data acordării opţiunilor este 28 decembrie 2017, iar termenul începând cu care aceste opţiuni vor putea fi efectiv exercitate (intrarea în drepturi) se va împlini după minimum 1 (un) an de la data acordării", informează un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

DIGI are o capitalizare de 3,72 miliarde lei.

"În vederea punerii în aplicare a planului, Consiliul de Administraţie va putea să convertească o parte din acţiunile de trezorerie clasa A în acţiuni clasa B şi/sau să răscumpere acţiuni proprii clasa B de pe piaţă", mai informează comunicatul.

Digi Communications NV, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de telecomunicaţii din România şi Ungaria, a realizat în primele nouă luni un profit net de peste 44,1 milioane euro, în creştere cu 148% faţă de aceeaşi perioadă din 2016.

Activele totale ale DIGI erau, la 30 septembrie, de 1,33 miliarde euro, în creştere cu 7,35% comparativ cu valoarea de 1,239 miliarde euro de la sfârşitul anului 2016. În aceeaşi perioadă de raportare, datoriile totale au urcat cu circa 0,86%, la 1,207 miliarde euro, de la 1,196 miliarde euro.

Grupul este activ în România, Ungaria, Spania şi Italia.

În 16 mai, acţiunile DIGI Communications, simbol bursier (DIGI), au intrat la tranzacţionare pe BVB, în urma finalizării celei mai mari oferte publice iniţiale (IPO) derulată de o companie privată pe piaţa de capital românească. Preţul acţiunilor în cadrul ofertei a fost de 40 lei pe acţiune, la acest preţ, valoarea ofertei fiind de peste 944 milioane lei (207 milioane euro).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO