1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

Companii

O firmă controlată de Dragoş Bîlteanu până nu demult, a cumpărat un fond de investiţii mutual

SAI Muntenia Invest, administratorul Societăţii de Investiţii Financiare SIF Muntenia (SIF4) a cumpărat afacerea de management a fondului mutual Plus Invest. SAI Muntenia Invest este deţinută de SIF Banat Crişana (SIF1). Vânzătorul este firma de specialitatea a casei de brokeraj SSIF Broker Cluj Napoca.

15 dec, 2014 | ECONOMICA.net

În toiul scandalului legat de urmărirea penală a şefului său, Dragoş Bîlteanu, SAI Muntenia Invest a cumpărat afacerea de administrare a fondului mutual Plus Invest, de la firma de specialitate a casei de brokeraj SSIF Broker Cluj Napoca. SAI Muntenia Invest  administrează SIF Muntenia (SIF4), care a fost, până acum, singura sa afacere.

„Tranzacţia nu are nici o legătură cu evenimentele în care este implicat Dragoş Bîlteanu. A fost o simplă operaţiune de optimizare a operaţiunilor SAI Broker, din care au rezultat şi nişte mici venituri”, a declarat Grigore Chiş, directorul general al SSIF Broker Cluj Napoca, pentru ECONOMICA.NET.

SIF Muntenia are peste 18% din acţiunile SSIF Broker.

Dragoş Bîlteanu a fost preşedintele SIF Banat Crişana (SIF1), care controlează majoritatea acţiunilor SAI Muntenia Invest, până când Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a retras dreptul de a conduce SIF1, ca urmare a arestării sale.

Societatea de administrare a investiţiilor SAI Broker este deţinută de cea mai mare firmă independentă de brokeraj, SSIF Broker Cluj Napoca, care este, totodată, singurul intermediar la Bursă listat la cota acesteia.

Fondul deschis de investiţii Plus Invest, cu SAI Muntenia Invest. Fondul Plus Invest are active de peste un milion de lei şi este un fond cu expuere de risc diversificată.
Valoarea unei tranzacţii de acest tip pleacă de la cheluielile privind  înfiinţarea şi autorizarea fondului de investiţii şi este ajustată în plus cu o fracţiune din valoarea activelor acestuia.

Fondul are  peste 71% din plasamente în depozite bancare şi instrumente monetare şi restul în acţiuni şi alte fonduri de investiţii.

SAI Broker mai administrează un fond închis de investiţii, Bet-FI Index Invest cu active de 11,4 milioane de lei, şi un fond mutual FDI Fix Invest cu active de 2,1 milioane de lei.

SSIF Broker Cluj Napoca valorează la Bursă peste 38 de milioane de lei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO