1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

News

ADMITERE 2013: Lista facultăţilor cu predare într-o limbă străină. Cât te costă anul de studii

Inginerie în limba engleză, franceză sau germană, Informatică în limba engleză, Administrarea afacerilor în limba engleză, Medicină umană sau veterinară în limba engleză sunt câteva dintre specializările predate exclusiv într-o limbă străină la universităţile din România. Află din ECONOMICA.NET ce specializări poţi studia integral într-o limbă străină la universităţile publice şi private din România şi ce taxă de studii vei plăti, dacă vei fi admis pe loc cu taxă.

Cei mai vânaţi candidaţi în acest moment pe piaţa muncii au cunoştinţe tehnice riguroase într-un domeniu şi cunoştinţe avansate de limbi străine, spun headhunterii şi angajatorii mari din România. În acest context, află dintr-un material ECONOMICA.NET ce specializări poţi studia integral într-o limbă străină la universităţile publice şi private din România şi ce taxe de şcolarizare percep universităţile candidaţilor admişi în anul I în 2013, pe locuri cu taxă la aceste facultăţi.

Citeşte şi Lista specialiştilor rari din România. Poziţiile cel mai greu de ocupat acum pe piaţă

Lista specializărilor cu predare exclusiv în limbi străine

- Facultatea de Inginerie în Limbi Străine (FILS) din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti este o şcoală de ingineri cu predare în limba engleză, franceză şi germană.
Taxa de studii în anul universitar 2013-2014 la Facultatea de Inginerie în Limbi Străine este de 4.500 lei.
FILS formează ingineri bilingvi sau trilingvi, funcţie de specializarea urmată.
Candidaţii care vor să înveţe în limba engleză la Politehnica Bucureşti pot urma specializările: Ingineria Informaţiei, Electronică Aplicată, Inginerie Mecanică, Inginerie Chimică, Ştiinţa Materialelor.

Dacă vrei să înveţi în limba franceză la Politehnica Bucureşti, ai de ales între următoarele specializări: Ingineria Informaţiei, Electronică Aplicată, Inginerie Mecanică.

Candidaţii care vor să dobândească o licenţă în Inginerie în limba germană pot urma Electronică Aplicată, Inginerie şi Management industrial (domeniul electric) sau Inginerie şi Management industrial (domeniul mecanic).

- Facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare în limba engleză/franceză sau germană, de sub cupola ASE Bucureşti.
Taxă de şcolarizare în anul universitar 2013-2014 la orice facultate din cadrul ASE este de 3.500 de lei la învăţământul de zi.

- Facultatea de Inginerie în limbi străine (FILS) din cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti (UTCB).
FILS oferă pregătire universitară de patru ani, integral în limbile engleză sau franceză, în specializarea Inginerie civilă.
Specializarea Inginerie civilă în limba franceză oferă studenţilor opţiunea de a obţine simultan două diplome de inginer, de la Universitatea Tehnică din Bucureşti şi de la Ecole des Ponts ParisTech (ENPC) din Franţa.
Taxa de studii (pentru locurile cu taxă) în anul universitar 2013-2014 la Facultatea de Inginerie în limbi străine de la UTCB este de 4.500 lei.

Specializările în limbi străine ale Universităţii din Bucureşti

- Specializarea Fizică în limba engleză şi specializarea Ştiinţe Politice în limba engleză ori în limba franceză sunt programele de studii de licenţă organizate de Universitatea din Bucureşti exclusiv într-o limbă străină. Taxa de şcolarizare la oricare dintre aceste specializări este de 3.000 de lei, în anul universitar 2013-2014.

- Navigaţie şi transport maritim şi fluvial în limba engleză - specializarea Universităţii Maritime din Constanţa
Specializarea cu predare în limba engleză formează ingineri în domeniul marină şi navigaţie, capabili să lucreze în companiile internaţionale de crewing.
Taxa de şcolarizare la specializarea Navigaţie şi transport maritim şi fluvial în limba engleză este de 4.500 de lei, în anul 2013-2014.

Specializări cu predare în engleză, franceză sau germană la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj (UBB).
Administrarea afacerilor cu predare în limba engleză: taxa de studii ajunge la 2.500 de lei pe an.
Finanţe şi bănci în limba engleză: taxa de studii e de 2.500 de lei pe an.
Management în limba engleză: taxa de studii se ridică la 2.500 de lei pe an.
Contabilitate şi informatică de gestiune în limba engleză sau în limba franceză: 2.500 de lei pe an e taxa de studii la aceste specializări.
Informatică în limba engleză: taxă de studii de 3.000 de lei pe an.
Relaţii internaţionale şi studii europene în limba franceză (din cadrul Facultăţii de Istorie şi Filosofie): taxă de studii de 2.200 de lei pe an.
Ştiinţe politice în limba engleză: taxă de studii de 2.600 de lei pe an.
Servicii şi politici de sănătate în limba engleză: taxă de studii de 2.600 de lei pe an.
Relaţii internaţionale şi studii europene în limba engleză sau în limba germană (din cadrul Facultăţii de Studii Europene): taxă de studii de 2.600 de lei pe an.  
Chimie în limba engleză/franceză/germană: taxa de studii de 2.500 de lei pe an.
Şiinţa şi ingineria materialelor oxidice şi nanomateriale în limba engleză: taxă de studii de 2.500 de lei pe an.  
Economia firmei în limba germană: taxa de studii e de 2.500 de lei pe an.
Economie şi afaceri internaţionale în limba germană: taxa de studii e de 2.500 de lei pe an.
Filosofie în limba germană: taxă de studii de 2.200 de lei pe an.
Istorie în limba germană: taxă de studii de 2.200 de lei pe an.
Comunicare şi relaţii publice în limba germană: taxă de studii de 2.600 de lei pe an.
Jurnalism în limba engleză sau germană: taxă de studii de 2.800 de lei pe an.
Chimia şi ingineria substanţelor organice, petrochimie şi carbochimie în germană: taxa de studii de 2.500 de lei pe an.
Geografie în limba germană: taxă de studii de 2.400 de lei pe an.
Detalii despre locurile bugetate la fiecare din aceste specializări sunt aici.


Specializări cu predare în limba engleză ale Universităţii Tehnice din Cluj
Specializarea Construcţii civile, industriale şi agricole (Civil Engineering), specializarea Robotică şi Inginerie economică industrială sunt predate integral în engleză.
Taxa de studii la orice specializare cu predare în limba engleză a Universităţii Tehnice din Cluj este de 3.500 de lei, au spus oficialii Universităţii pentru ECONOMICA.NET.

Specializări cu predare în limbi străine ale Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj
Specializarea Agricultură în limba franceză; taxa de studii la această specializare este de 3.000 de euro pe an.
Specializările Medicină Veterinară în limba engleză şi Medicină Veterinară cu predare în limba franceză. Taxa de studii la oricare dintre aceste două specializări este de 4.500 de euro în 2013-2014.

La Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi poţi studia în limba franceză Geografia turismului. Taxa de studii la această specializare este de 3.900 de lei pe an.
Tot la Universitatea A. I. Cuza din Iaşi poţi studia Informatică în limba engleză. Taxa de studii la această specializare este de 3.500 de lei pe an.

Specializările cu predare în limbi străine ale UMF Timişoara
Medicină în limba engleză, Medicină în limba franceză, Medicină dentară în limba engleză, Farmacie în limba franceză - acestea sunt specializările cu predare într-o limbă străină de la UMF Timişoara. Taxa de studii la oricare dintre aceste specializări este de 4.000 de euro, pentru anul universitar 2013-2014.

Specializări cu predare în limbi străine ale Universităţii de Vest din Timişoara
Finanţe-bănci cu predare în limba engleză, Informatică în limba engleză, Management în limba franceză, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene în limba germană sunt specializările cu predare într-o limbă străină ale Universităţii publice din Timişoara.
Taxa de studii la specializările antemenţionate se ridică la 2.500 de lei, pentru anul universitar 2013-2014.

Specializarea cu predare în limba engleză de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului
USAMV a Banatului organizează admitere pentru specializarea Medicină Veterinară în limba engleză. Taxa de studii la această specializare este de 3.200 de euro, pentru anul universitar 2013-2014.

Specializări cu predare în limbi străine ale Universităţii Politehnice din Timişoara
Următoarele specializări din cadrul Politehnicii din Timişoara sunt predate integral în limba engleză: Calculatoare (Computer and Software Engineering); Inginerie civilă; Inginerie electronică şi telecomunicaţii.
Specializările Inginerie civilă şi Mecatronică şi robotică sunt predate în limba germană.
Taxa de studii în 2013-2014 la oricare dintre aceste specializări este de 3.450 de lei.
Consultaţi acest link ca să aflaţi detalii despe locurile bugetate la specializările cu predare în limbi străine la Politehnica din Timişoara.

Specializarea cu predare în limba engleză a Universităţii din Oradea: Medicină.
Taxa de studii la această specializare se ridică la 18.000 de lei, în anul universitar 2013-2014.

La UMF din Tîrgu-Mureş poţi studia Medicină în limba engleză. Taxa de studii la această specializare este de 5.000 de euro, în anul universitar 2013-2014.

Specializările cu predare în limba engleză de la Universitatea Româno-Americană
Computer Science for Economics şi International Business sunt specializările la care vei învăţa exclusiv în limba engleză la Universitatea Româno-Americană.
Taxa de studii la aceste specializări este de 2.200 de euro pe an.

Notă: Consultaţi site-urile universităţilor pentru detalii despre numărul de locuri la buget (unde e cazul) şi la taxă pentru specializările cu predare într-o limbă străină.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO