Admitere facultate 2012: La ce facultăţi intri doar cu BAC-ul

Majoritatea facultăţilor publice din ţară selecteză candidaţii pe baza notelor obţinute la examenul de Bacalaureat. ECONOMICA.NET vă prezintă lista facultăţilor publice din România care pun mare preţ pe rezultatele de la BAC.
Economica.net - joi, 12 iul. 2012, 21:10
Admitere facultate 2012: La ce facultăţi intri doar cu BAC-ul

ECONOMICA.NET vă prezintă lista facultăţilor şi specializărilor din universităţile publice din România la care admiterea la învăţământul de zi, pe locuri bugetate se face exclusiv pe baza notelor obţinute de candidaţi la BAC.

 

ADMITERE LA FACULTATE ÎN 2012: BUCUREŞTI

Iată lista facultăţilor şi specializărilor din cadrul Universităţii din Bucureşti la care candidaţii sunt selectaţi exclusiv pe baza notelor obţinute la Bacalaureat: Facultatea de Administraţie şi Afaceri, Facultatea de Biologie, Chimie, Filosofie, Specializările Inginerie geologică, Geofizică, Sociologie şi Asistenţă Socială, Istorie, Ştiinţe Politice (cu excepţia programelor în limbi străine).
La următoarele facultăţi/specializări de sub cupola Facultăţii de Litere admiterea constă în concurs de dosare, pe baza notelor obţinute la Bacalaureat: Limbă şi literatură română şi limbă şi literatură străină, Etnologie, Studii Europene, Ştiinţe ale Informării şi documentării, Asistenţă Managerială şi secretariat. Detalii, aici.

La Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterninară din Bucureşti media de admitere se calculează ca medie ponderată din notele obţinute de candidaţi la BAC. Doar Specializarea Peisagistică de la Facultatea de Horticultură face excepţie de la această regulă. Detalii, aici.

Admiterea la Academia de Studii Economice Bucureşti se face pe baza mediei de la BAC. Toate detaliile, aici.

ADMITERE LA FACULTATE ÎN 2012: CLUJ

Următoarele facultăţi de sub cupola Universităţii Babeş-Bolyai organizează admitere pe baza notelor obţinute de candidaţi la examenul de Bacalaureat: Facultatea de Matematică şi Informatică, Facultatea de Fizică, Chimie, Biologie, Geografie, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului, Facultatea de Istorie şi Filosofie, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, Facultatea de Drept, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, Facultatea de Studii Europene, Facultatea de Sociologie, Facultatea de Business.
Notele de la BAC îţi pot asigura un loc şi la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj. Detalii, aici.

ADMITERE LA FACULTATE ÎN 2012: IAŞI

Universitatea Agronomică Ion Ionescu de la Brad din Iaşi organizează admitere pe baza rezultatelor de la BAC. Detalii, aici.

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi organizează admitere pe baza notelor de la BAC, cu excepţia facultăţilor de Drept şi de Educaţie Fizică şi Sport. Pentru informaţii suplimentare, intră aici.

Candaţii sunt selectaţi pe baza notelor de la examenul de Bacalaureat la facultăţile din cadrul Universităţii Gheorghe Asachi din Iaşi, cu excepţia Facultăţii de Arhitectură, de Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei. Toate informaţiile despre admitere, aici.

ADMITERE LA FACULTATE ÎN 2012: TIMIŞOARA

La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului admiterea se face baza mediei obţinute la examenul de Bacalaureat. Amănunte, aici.

La următoarele facultăţi din cadrul Universităţii de Vest admiterea se face pe baza mediei obţinute de candidaţi la examenul de maturitate: Chimie, Biologie, Geografie, Drept, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Facultatea de Fizică, Facultatea de Litere şi Istorie, Facultatea de Matematică şi Informatică, Sociologie şi Psihologie şi Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţele Comunicării (în limba română). Detalii despre admiterea la fiecare din facultăţile antemenţionate, aici.

Politehnica Timişoara: la Facultatea de Inginerie din Hunedoara, la Facultatea de Management în Producţie şi Transporturi se intră pe baza notelor de la BAC. Toate informaţiile despre admitere, aici.

ADMITERE LA FACULTATE ÎN 2012: SIBIU

La următoarele specializări şi facultăţi din cadrul Universităţii Lucian Blaga admiterea se face pe baza notelor obţinute de candidaţi la BAC: Drept, Administraţie Publică, Litere, Teatrologie, Istorie, Specializarea Teologie şi Asistenţă Socială în limba germană, Ştiinţe Politice, Studii de Securitate, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, Jurnalism, Asistenţă Socială, Psihologie, Sociologie, Comunicare şi Relaţii Publice, Inginerie Industrială, Matematică Informatică, Informatică, Biologie, Ecologia şi protecţia mediului, Specializarea Fizică-Informatică, Asistenţă medicală generală, Ingineria produselor alimentare, Biotehnologii Alimentare, Inginerie şi Management, Agronomie, Ingineria Mediului, Ştiinţe Economice. Toate detaliile, aici.

ADMITERE LA FACULTATE ÎN 2012: ALBA IULIA

La Facultatea de Istorie şi Filologie, Facultatea de Ştiinţe, Facultatea de Drept, Facultatea de Administraţie Publică, Facultatea de Sociologie, Facultatea de Asistenţă Socială, Specializarea Terapie Ocupaţională din cadrul Universităţii 1 Decembrie 1918 admiterea se face pe baza mediei de la Bacalaureat. Amănunte, aici.

ADMITERE LA FACULTATE ÎN 2012: PLOIEŞTI

Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti organizează admitere pe baza notelor obţinute la examenul de BAC. Informaţii despre admitere, aici.

ADMITERE LA FACULTATE ÎN 2012: TÎRGU-MUREŞ

Admiterea la facultăţile şi specializările din cadrul Universităţii Petru Maior din Tîrgu-Mureş se face pe baza notelor de la Bacalaureat. Găsiţi aici detalii despre calendarul admiterii la fiecare facultate.

ADMITERE LA FACULTATE ÎN 2012: CONSTANŢA

Facultăţile din cadrul Universităţii Ovidius organizează admitere pe baza rezultelor de la BAC, cu următoarele excepţii: Facultatea de Medicină (inclusiv Dentară), de Farmacie, Litere, Educaţie Fizică şi Sport, Drept şi Ştiinţe Administrative, Teologie, Arte. Detalii despre criteriile de selecţie la aceste facultăţi, aici.

ADMITERE LA FACULTATE ÎN 2012: TÂRGOVIŞTE

Facultăţile din cadrul Universităţii Valahia din Târgovişte organizează admitere pe baza notelor de la BAC. Singurele excepţii în privinţa regulilor de selecţie a candidaţilor la admitere sunt facultatea de Muzică (cu probe de concurs), Facultate de Limbă şi literatură, Teologie şi Sport (unde sunt prevăzute probe eliminatorii). Amănunte, aici.

ADMITERE LA FACULTATE ÎN 2012: CRAIOVA

Facultăţile din cadrul Universităţii publice din Craiova organizează admitere pe baza notelor de la BAC, cu următoarele excepţii: Educaţie Fizică şi Sport, Muzică, Actorie, Ştiinţele Educaţiei, Teologie, Drept. Găsiţi aici toate detaliile despre admiterea la Universitatea din Craiova.

ADMITERE LA FACULTATE ÎN 2012: PITEŞTI

Iată specializările şi facultăţile de sub cupola Universităţii publice din Piteşti la care admiterea se face pe baza notelor de la BAC: Facultatea de Chimie, Biologie, Ştiinţa Mediului, Horticultură, Ingineria Mediului, Ştiinţe inginereşti aplicate, Sănătate, Facultatea de Litere, Facultatea de Mecanică şi Tehnologie, Facultatea de Electronică, Comunicaţii şi Calculatoare, Teologie. Amănunte despre criteriile de selecţie la aceste specializări, aici.

ADMITERE LA FACULTATE ÎN 2012: ORADEA

La următoarele facultăţi şi specializări care funcţionează în cadrul Universităţii publice din Oradea se intră pe baza notelor de la BAC: Inginerie geodezică, Inginerie civilă, Drept, Facultatea de Ştiinţe Administrative, Geografie în limba română, Ştiinţa Mediului, Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial, Ştiinţe Politice, Ştiinţe ale Comunicării, Istorie, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene în limba română, Facultatea de Protecţia Mediului, Ştiinţe, Ştiinţe Economice, Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane. Toate detaliile, aici.

ADMITERE LA FACULTATE ÎN 2012: BRAŞOV

La următoarele facultăţi de sub cupola Universităţii Transilvania se intră pe baza notelor obţinute la BAC: Facultatea de Inginerie Mecanică (în română), Inginerie Tehnologică şi Management Industrial, Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor (în română), Silvicultură şi Exploatări Forestiere, Ingineria Lemnului, Construcţii, Alimentaţie şi Turism, Design de Produs şi Mediu (în română), Matematică şi Informatică (în română), Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor (în limba română), Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Litere, Drept, Sociologie şi Comunicare. Detaliile, aici.

ADMITERE LA FACULTATE ÎN 2012: PETROŞANI

La Universitatea din Petroşani se intră pe baza rezultatelor obţinute la BAC.

ADMITERE LA FACULTATE ÎN 2012: TÂRGU-JIU

Următoarele facultăţi din cadrul Universităţii Constantin Brâncuşi organizează admitere pe baza notelor de la BAC: Inginerie, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, Facultatea de Administraţie Publică şi Studii Politice Comparate. Detalii despre admiterea la facultăţile sus-menţionate, aici.

ADMITERE LA FACULTATE ÎN 2012: REŞIŢA

La facultăţile Universităţii Eftimie Murgu din Reşita (cu excepţia Specializării Drept european şi internaţional) candidaţii sunt admişi pe baza notelor de la BAC. Amănunte, aici.

ADMITERE LA FACULTATE ÎN 2012: SUCEAVA

Facultăţile de sub cupola Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava organizează admitere pe baza notelor de la BAC, cu următoarele excepţii: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Facultatea de Ştiinţele Educaţiei. Amănunte, aici.

Notă: În listă nu am inclus Universitatea de Nord din Baia-Mare, întrucât nu a publicat (încă) metodologia de admitere pentru anul 2012.

Te-ar mai putea interesa și
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea centralei Nehoiașu 2, parte a amenajării hidrotehnice Siriu-Surduc......
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
Luând ca exemplu merele, produs pentru care există date atât la nivel local cât și pentru mare parte dintre statele ...
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
Debutul pe piață al modelului electric BMW i3 a fost unul dificil, însă acum marca și-a depășit clar rivalii din segmentul ...
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen răspândit în România, deși e o faptă penală
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen ...
Topul infracțiunilor informatice din România este condus de accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni ...