Admitere facultate 2012: lista specializărilor neacreditate şi de neîncredere

Universitatea Ovidius, Universitatea din Piteşti, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Timişoara, Universitatea Transilvania şi Universitatea Aurel Vlaicu din Arad sunt universităţile publice care au specializări neacreditate şi de neîncredere, potrivit evaluărilor făcute de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), în 2012. Care sunt acestea, într-un material ECONOMICA.NET
Economica.net - lun, 16 iul. 2012, 21:04
Admitere facultate 2012: lista specializărilor neacreditate şi de neîncredere

ECONOMICA.NET vă prezintă specializările neacreditate din cadrul universităţilor de stat şi private din România care au primit calificativul de neîncredere din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), exclusiv în 2012.

Scopul evaluărilor ARACIS vizează protejarea viitorilor studenţi de programe fantomă, prin livrarea de informaţii coerente, credibile, pe care candidaţii şi studenţii le pot accesa oricând, cu privire la calitatea educaţiei oferite de instituţiile de învăţământ superior din România.

Care e relevanţa calificativului de „neîncredere” acordat unei specializări acreditate?

Calificativul de “neîncredere” conduce la propunerea de neacreditare a specializării evaluate. Evaluatorii ARACIS acordă acest calificativ pentru nerespectarea standardelor academice ale programului respectiv.

Relevanţa neacreditării şi a calificativului de „neîncredere” acordat unei specializări dintr-o facultate, pentru viitorii studenţi se referă la  imposibilitatea absolvenţilor de a susţine licenţa în universitatea pe care au urmat-o.
Acreditarea se acordă unei facultăţi sau specializări autorizate, pe baza raportului Consiliului Naţional de Evaluare Academică şi Acreditare, după cel putin un ciclu de funcţionare, dacă a îndeplinit toate standardele impuse prin lege.

Lista specializărilor neacreditate, care au primit calificativul de „neîncredere” din partea ARACIS în 2012

Ce a hotărât ARACIS în şedinţa din 28 iunie 2012

Specializarea Afaceri Internaţionale din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice a Fundaţiei Universitare Alma Mater – Universitatea Alma Mater din Sibiu: neacreditată şi de neîncredere.
Specializarea Marketing din cadrul Facultăţii Ştiinţe Economice a aceleiaşi universităţi: neacreditată şi de neîncredere.

Detalii, aici.

Ce a hotărât ARACIS în şedinţa din 31 mai 2012

Specializarea Limba şi literatură engleză – O limbă şi literatură modernă (italiană, franceză), din cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii Ovidius: de neîncredere.
Specializarea Relaţii Internaţionale şi Studii Europene din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane a Universităţii din Piteşti: neacreditată şi de neîncredere.
Specializarea Administraţie Publică (Constanţa) din cadrul Facultăţii de Drept şi Administraţie a Universităţii Spiru Haret din Bucureşti: neacreditată şi de neîncredere.
Specializarea Administraţie Publică (Brăila) din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Administrative şi ale Comunicării a Universităţii Constantin Brâncoveanu din Piteşti: neacreditată şi de neîncredere.
Specializarea Finanţe şi Bănci a Facultăţii de Management Financiar, din cadrul Universităţii Financiar Bancare din Bucureşti: de neîncredere.
Specializarea Sport şi Performanţă Motrică din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii Aurel Vlaicu din Arad: neacreditată, de neîncredere.
Specializarea Măsurători Terestre şi Cadastru din cadrul Facultăţii de Agricultură a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Timişoara: neacreditare, de neîncredere.
Specializarea Geografia Turismului (Sibiu) din cadrul Facultăţii de Geografia Turismului din Sibiu a Universităţii Dimitrie Cantemir din Bucureşti: neacreditată, de neîncredere.

Specializarea Management din cadrul Facultăţii de Administraţie şi Ştiinţe Economice a Universităţii Avram Iancu din Cluj: neacreditată, de neîncredere.

Informaţii suplimentare despre deciziile ARACIS de acreditare sau nu a programelor de studiu de licenţă, aici.

Ce a hotărât ARACIS în şedinţa din 29 martie 2012

Specializarea Teologie Ortodoxă şi Asistenţă Socială din cadrul Facultăţii de Teologie a Universităţii Aurel Vlaicu din Arad: neacreditată şi de neîncredere.

Specializarea Teologie Ortodoxă Didactică din cadrul aceleiaşi facultăţi şi universităţi: i s-a retras acreditarea, de neîncredere.

Specializarea Tehnologii şi Sisteme de Telecomunicaţii a Facultăţii de Electromecanică Navală a Universităţii Maritime din Constanţa: neacreditare, neîncredere.

Specializarea Drept a Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică din cadrul Universităţii Hyperion: neacreditată, de neîncredere.

Verdictul ARACIS din 23 februarie 2012

Specializarea Electronică Aplicată din cadrul Facultăţii de Fizică, Chimie, Electronică şi Tehnologia Petrolului din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa: neîncredere, neacreditare.

Specializarea Managementul Energiei din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor a Universităţii Transilvania din Braşov: neîncredere, neacreditare.

Notă: ECONOMICA.NET v-a prezentat mai sus exclusiv lista programelor de studiu la nivel de licenţă neacreditate care au primit calificativul de neîncredere în 2012. Prin urmare, lista nu e completă. Candidaţii care vor să se înroleze într-un program de studiu în acest an trebuie să întrebe universităţile dacă specializările vizate sunt autorizate (AP) să funcţioneze provizoriu sau acreditate (A).

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...