Adobe România, cel mai bun angajator şi în 2016 în studiul AON Hewitt

Compania Adobe România a fost desemnată cel mai bun angajator pentru al treilea an consecutiv în România, în categoria companii de talie medie, conform studiului independent, realizat anual de AON Hewitt. La studiu au participat 37 de companii din ţară. 
Economica.net - vin, 25 nov. 2016, 11:51
Adobe România, cel mai bun angajator şi în 2016 în studiul AON Hewitt

„Am câştigat în ultimii trei ani titlul de „Best Employer” şi asta validează faptul că avem un mediu de lucru sănătos şi provocator, iar creşterea de la an la an a scorurilor obţinute ne arată că ne dezvoltăm continuu în direcţia bună. AON Hewitt BES este un studiu independent, realizat la nivel european după aceleaşi standarde şi proceduri, de aceea avem mare încredere în rezultatul său”, spune Cris Radu, site manager la Adobe România.

Studiul „Best Employers” realizat de AON Hewitt analizează nivelul de implicare al angajaţilor din trei perspective, luând în considerare răspunsurile anonime ale angajaţilor fiecărei companii înscrise în competiţie.

Cele trei perspective analizate sunt:

  • ‘SAY’ – angajaţii care vorbesc pozitiv despre compania pentru care lucrează, în discuţiile cu prietenii, colegii sau clienţii;
  • ‘STAY’ – angajaţii care nu au de gând să-şi schimbe angajatorul;
  • ‘STRIVE’ – angajaţii care depun efort suplimentar ca să obţină rezultate pentru companie.

Studiul evaluează printre altele echilibrul dintre viaţa personală şi cea profesională a angajaţilor, mediul de lucru, managementul performant, reputaţia angajatorului, salariile, beneficiile acordate angajaţilor, recunoaşterea muncii angajaţilor, resursele, oportunităţile de învăţare şi dezvoltare oferite angajaţilor.

Printre avantajele care au contribuit la menţinerea companiei în poziţia de cel mai bun angajator în ultimii trei ani este faptul că echipele tehnice din Adobe România lucrează la proiecte interesante, recunoscute în lume, produse de top din Adobe la nivel global, precum şi faptul că inginerii software din Adobe România nu fac suport şi mentenanţă, ci dezvoltă activ proiectele, spun oficialii companiei.

„Studiul ia in calcul o mulțime de factori, dar consider că unul dintre cei mai importanţi este satisfacția de a dezvolta proiecte cu impact global. Sigur că toate celelalte beneficii, salariile, atmosfera de lucru, recunoaşterea muncii sunt importante, însă cred că proiectele la care lucrează echipele de aici sunt ceea ce ne diferenţiază cu adevărat de alte companii. Nu este puţin lucru să ştii că proiectul dezvoltat de echipa ta a câştigat un Emmy pentru tehnologie, sau că are o cotă de piaţă de 98% în Statele Unite, cum este cazul Primetime Authentication. Şi acesta este doar un exemplu de proiect care se dezvoltă exclusiv în Adobe România”, e de părere Cris Radu.

„Anul acesta am angajat peste 80 de ingineri software, iar anul următor ne propunem să creştem în continuare, în special în ariile de cloud computing şi Big Data” a adaugat Cris Radu.

Aon Hewitt organizează anual studiul Best Employers în Europa Centrală şi de Est din anul 2001.
Best Employers Study se adresează companiilor care au peste 50 de angajaţi şi cel puţin trei ani de activitate pe piaţa din România.

Studiul ajută factorii de decizie din companii să descopere care este nivelul de implicare profesională (engagement) a angajaţilor, legătura lor emoţională cu firma în care lucrează, precum şi dacă există diferenţe între percepţia acestora şi cea a managerilor, astfel încât să poată lua măsuri cât mai eficiente. „Măsurarea nivelului de engagement în cadrul companiilor este cel mai important aspect al studiului. Best Employers Study oferă o imagine realistă, multidimensională, a situaţiei actuale şi identifică zonele asupra cărora angajatorii trebuie să-şi îndrepte atenţia pentru a îmbunătăţi sau a susţine nivelul de engagement”, spune Virginia Păuna, project leader la Best Employers România.

Metodologia după care se desfăşoară studiul a fost dezvoltată de Aon Hewitt, divizia de consultanţă şi outsourcing în domeniul managementului resurselor umane a Aon plc.

Informaţiile obţinute de-a lungul timpului la nivel mondial au demonstrat că organizaţiile ai căror angajaţi au un nivel ridicat de engagement sunt cu până la 40% mai profitabile şi au un nivel al fluctuaţiei de personal cu 25% mai mic decât restul companiilor, se arată pe pagina oficială a Aon.

Te-ar mai putea interesa și
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Balanţa comercială a Uniunii Europene a înregistrat în 2023 un excedent de 38 miliarde de euro, un contrast semnificativ faţă de 2022, când UE a raportat un deficit comercial de 436 miliarde......
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns ...
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al Hennes & Mauritz AB (H&M), Daniel Erver, a declarat că al doilea mare retailer de îmbrăcăminte din lume ...
Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina
Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina
Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă ...