Adrem Invest vrea să subconcesioneze altei firme din grup construcţia centralei termice din Suceava

Adrem Invest, care a câştigat licitaţia pentru construcţia unei noi centrale termice în municipiul Suceava, a anunţat că doreşte să subconcesioneze contractul altei firme, Bioenergie Suceava SRL, ambele societăţi făcând parte din acelaşi grup, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Economica.net - mie, 27 iun. 2012, 11:18
Adrem Invest vrea să subconcesioneze altei firme din grup construcţia centralei termice din Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Adrem Invest a cerut Consiliului Local (CL) să aprobe subconcesionarea contractului pentru construcţia noii centrale.

Lungu a spus că motivul invocat de Adrem Invest este că pentru asigurarea finanţării banca oferă Adrem Invest fondurile doar dacă se creează o firmă separată care să pună în aplicare proiectul de construcţie a noii centrale termice.

Primarul a arătat că CL Suceava va stabili dacă această cerere va fi aprobată şi a cerut reprezentanţilor Adrem Invest să prezinte consilierilor locali stadiul proiectului şi modul în care vor realiza investiţia, care ar trebui dată în folosinţă în mai 2013.

Întrebat dacă firma mai poate realiza obiectivele asumate prin contract, în condiţiile în care până în prezent nu s-a început nicio lucrare, Lungu a evitat să se pronunţe, subliniind că, potrivit contractului, firma trebuie să finalizeze lucrările în mai 2013.

Pe de altă parte, el a spus că pentru iarna 2012-2013 municipalitatea se ocupă de asigurarea încălzirii şi că va gira pentru societatea de termoficare, Termica SA, un credit de 15 milioane de lei pentru achiziţionarea de cărbune.

El a spus că municipalitatea are datorii de 28 de milioane de lei către Termica SA Suceava.

Corneliu Bodea, vicepreşedintele firmei Adrem Invest, desemnată să construiască o nouă centrală termică în municipiul Suceava, a declarat, în luna martie, că lucrările pentru această investiţie vor începe în luna iunie, iar prima capacitate de producţie a agentului termic va funcţiona în mai 2013.

El susţinea atunci că soluţia tehnică a fost „conturată” în mare parte şi urmează să fie prezentată în cursul lunii mai într-o conferinţă de presă, dar această prezentare nu a mai fost organizată.

Compania Adrem Invest Bucureşti anunţa, în luna februarie, că va începe construcţia termocentralei de peste 60 milioane euro de la Suceava în luna aprilie, cu două luni mai târziu faţă de planul iniţial, din cauză că încă nu a finalizat detaliile tehnice.

„Suntem în curs de semnare a contractului de finanţare. Trebuia să începem lucrările de construcţie în februarie, dar vom începe în aprilie, pentru că încă se lucrează la conceptul tehnic”, declara, în 1 februarie, preşedintele companiei, Adrian Bodea.

Finanţarea lucrărilor va fi asigurată printr-un credit de la UniCredit, iar termocentrala va produce energie electrică şi termică.

Firma de inginerie industrială Adrem Invest Bucureşti a câştigat în primăvara anului 2011 licitaţia organizată de Primăria Suceava pentru construirea unei centrale termice în oraş şi înfiinţarea unei noi societăţi de termoficare.Combustibilul pe care va funcţiona centrala va fi gazul metan în timpul iernii şi biomasa pe perioada de vară.

Primăria Suceava şi societatea Termica SA Suceava pun la dispoziţia firmei terenul şi utilităţile.

Te-ar mai putea interesa și
Promateris a realizat o cifră de afaceri de 42,7 milioane de lei în primele trei luni din 2022, în creștere cu 22%
Promateris a realizat o cifră de afaceri de 42,7 milioane de lei în primele trei luni din 2022, în creștere cu 22%
Producătorul român de ambalaje biodegtadabile și compostabile Promateris a caportat luni pentru primul trimestru din an o cifră de afaceri consolidată de 42,7 milioane de lei, în creștere cu......
Update: Macron a desemnat-o pe Elisabeth Borne să-i ia locul. Premierul francez Jean Castex a demisionat
Update: Macron a desemnat-o pe Elisabeth Borne să-i ia locul. Premierul francez Jean Castex a demisionat
Preşedintele francez Emmanuel Macron a ales-o luni pe Elisabeth Borne, actualul ministru al muncii, drept viitorul său ...
Rompetrol, pierdere și pe rafinare și pe distribuție. Compania a fost afectată de prețurile mari ale petrolului, costurile cu utilitățile și de atacurile cibernetice
Rompetrol, pierdere și pe rafinare și pe distribuție. Compania a fost afectată de prețurile mari ale petrolului, costurile ...
Rompetrol Rafinare a înregistrat în primele trei luni ale anului, o pierdere netă de 132 de milioane de dolari, în contextul ...
Armata ucraineană a câștigat controlul asupra unei porțiuni de frontiera cu Rusia, în regiunea Harkov
Armata ucraineană a câștigat controlul asupra unei porțiuni de frontiera cu Rusia, în regiunea Harkov
Forţele ucrainene au respins trupele ruse şi au recâştigat controlul asupra unei porţiuni din frontiera cu Rusia, în ...