Adrian Grecu este noul preşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România, forul reprezentativ al companiilor producătoare de medicamente generice din ţara noastră, anunţă alegerea lui Adrian Grecu, country manager la compania Mylan România, pentru mandatul de preşedinte al Asociaţiei. Din noua poziţie, Adrian Grecu îşi propune să coopereze cu autorităţile pentru a creşte accesul pacienţilor la medicamente accesibile, prin operarea unor modificări urgente la taxa clawback, principalul obstacol în accesul pacienţilor la medicamente cu preţuri accesibile. 
Cristina Şomănescu - joi, 16 mart. 2017, 11:30
Adrian Grecu este noul preşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România

Alegerea noului preşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România a avut loc în cadrul Adunării Generale din data de 14 martie 2017. Tot atunci, Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România l-a ales în poziţia de membru al Consiliului Director pe Dragoş Damian, CEO la Terapia – a Sun Pharma company. Din Consiliul Director mai fac parte Amelia Tătaru, director general la Krka, Daniel Bran, country manager la Accord Healthcare şi Viorica Preduna, director general al Alvogen România.

Adrian Grecu are expertiză vastă în cadrul industriei farmaceutice, bazată pe mai mult de 16 ani de experiență la nivel local, precum şi în roluri regionale, dar şi internaţionale. El conduce operaţiunile Mylan România din 2015, odată cu achiziţia, de către compania americană, a portofoliului de medicamente mature al Abbott Laboratories. În prezent, Grecu coordonează în România o echipă de 130 de angajaţi.
Anterior, Grecu a lucrat în cadrul companiilor Abbott Laboratories şi Eli Lilly, unde a deţinut funcţii de conducere în diferite divizii naţionale şi internaţionale. Adrian Grecu este licenţiat în Fizică şi Chimie, în cadrul Universităţii Bucureşti şi deţine un MBA bilingv (Engleză/Spaniolă) cu specializarea Management General, de la Institutul de Studii Superioare ale Întreprinderii (IESE) din cadrul Universităţii din Navarra, Barcelona.

Din noul rol de preşedinte al APMGR, Adrian Grecu îşi propune să coopereze cu autorităţile care au atribuţii în domeniul sănătăţii pentru a creşte accesul pacienţilor la medicamente accesibile, prin operarea unor modificări urgente la taxa clawback, principalul obstacol în accesul pacienţilor la medicamente şi una dintre cauzele scăderii investiţiilor industriale din sectorul farmaceutic.

“Povara fiscală la care taxa clawback supune producătorii de medicamente generice a devenit nesustenabilă pentru o bună parte dintre aceştia, iar rezultatul este dispariţia medicamentelor generice esenţiale de pe piaţă şi limitarea sau închiderea unor capacități locale de producţie, cu efecte sociale şi economice ireversibile” a declarat Adrian Grecu, preşedinte al APMGR.

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România susţine creşterea accesului la medicamente cu preţuri accesibile, în beneficiul pacienţilor şi al sistemului de sănătate, informarea pacienţilor din România cu privire la medicamentele generice, crearea unui cadru de reglementare echitabil pentru medicamentele generice, identificarea şi îndepărtarea tuturor barierelor de acces pentru medicamentele generice din sistemul de sănătate din România, reluarea investițiilor operaţionale şi industriale în România, în condiţiile în care mediul de afaceri devine mai previzibil şi sustenabil.

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) este o organizaţie nonguvernamentală şi indepedentă, care îşi propune să contribuie în mod activ la îmbunătăţirea accesului la tratament farmaceutic pentru pacienţii români.

Companiile membre APMGR au capacități de producţie în Bucureşti, Cluj-Napoca, Tîrgu Mureş şi Constanţa, unde se produc peste 1.500 de medicamente generice care acoperă toate clasele terapeutice, de la produse antireumatice şi antialergice, până la produse oncologice. Industria generică locală contribuie cu circa 1,5% la PIB şi asigură peste 8.000 de locuri de muncă.

APMGR reprezintă principalele companii producătoare de medicamente generice din România: Actavis, Accord Healthcare, Amring Pharmaceuticals, Biofarm, Dr. Reddy’s, Egis, Fresenius Kabi, Gedeon Richter, Infomed Fluids, Krka, Labormed, Magistra CC, Medochemie, Mylan, Sandoz, Terapia – a Sun Pharma company, Teva, Zentiva.

Te-ar mai putea interesa și
Ucraina anunţă eliberarea unei noi localităţi în regiunea Doneţk, forţele ucrainene înaintează şi în sud
Ucraina anunţă eliberarea unei noi localităţi în regiunea Doneţk, forţele ucrainene înaintează şi în sud
 Armata ucraineană a anunţat luni eliberarea localităţii Torskoe în regiunea Doneţk (est), una dintre cele patru regiuni ocupate care au fost anexate de Rusia, potrivit EFE....
Chiriile la terminalele plutitoare de gaze lichefiate au explodat în Europa din cauza numărului insuficient
Chiriile la terminalele plutitoare de gaze lichefiate au explodat în Europa din cauza numărului insuficient
Agravarea crizei energetice din Europa a dat naştere unui deficit de terminale plutitoare de gaze lichefiate, astfel încât ...
Allianz Trade: Criza semiconductorilor provoacă pierderi de 100 mld. euro industriei auto
Allianz Trade: Criza semiconductorilor provoacă pierderi de 100 mld. euro industriei auto
Un studiu realizat de Allianz Trade, companie specializată în asigurări de credit comercial, arată că impactul crizei ...
Ministrul Energiei, întrebat în contextul ofertei Nuclearelectrica: Susţinem încheierea de către producători a contractelor bilaterale directe pe termen lung
Ministrul Energiei, întrebat în contextul ofertei Nuclearelectrica: Susţinem încheierea de către producători a contractelor ...
Ministerul Energiei susţine încheierea de către producători a contractelor bilaterale pe termen lung, direct către consumatorii ...