1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

News

Adrian Năstase, în închisoare, la Terapie Intensivă. Fostul premier împarte camera cu un alt deţinut

Adrian Năstase a fost cazat în secţia de terapie intensivă a Penitenciarului Spital Bucureşti Rahova, într-o cameră cu două paturi şi grup sanitar propriu, în care se mai află un alt deţinut, au precizat, marţi seară, reprezentanţii penitenciarului.

27 iun, 2012 | Mediafax

La primirea în locul de detenţie, fostului premier i-au fost verificate identitatea şi documentele de încarcerare, după care i s-a efectuat un consult medical.

Năstase a fost apoi informat cu privire la regulamentul de ordine interioară şi au fost întocmite documentele operative cu ocazia primirii în penitenciar, după care fostul premier a fost repartizat la salon, conform recomandării medicului de gardă.

"De asemenea, la internarea în Penitenciarul Spital Bucureşti Rahova sunt avute în vedere recomandările medicilor specialişti care au examinat anterior condamnatul. Dreptul la asistenţă medicală al persoanelor aflate în executarea pedepselor privative de libertate este garantat. Asistenţa medicală în penitenciare se asigură în mod gratuit, ori de câte ori este necesar sau la cerere, cu personal calificat, potrivit legii. Examenul medical se realizează în condiţii de confidenţialitate", mai precizează sursele citate.

Fostul premier Adrian Năstase, condamnat la doi ani de închisoare cu executare, a ajuns marţi seară, la ora 22.40, cu ambulanţa, la Spitalul Penitenciar Rahova, după ce a fost externat de la Spitalul Floreasca din Capitală, unde a fost preluat de poliţişti.

Maşina a fost însoţită până la poarta penitenciarului de un autoturism în care se afla fiul cel mare al fostului premier, Andrei Năstase.

La poarta închisorii au aşteptat numeroşi jurnalişti, dar şi locuitori din zonă, curioşi să-l vadă pe fostul premier.

Adrian Năstase a fost externat, marţi seară, de la Spitalul Floreasca din Capitală, unde a fost preluat de poliţiştii care îl vor duce la Spitalul Penitenciar Rahova.

Năstase a fost scos din spital pe o targă, acoperit cu o pătură.

Fostul premier a fost urcat într-o ambulanţă a spitalului, cu care va fi dus la Rahova. În ambulanţă se mai află un medic de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), un asistent şi poliţişti.

Năstase a părut că schimbă câteva cuvinte cu cei din ambulanţă.

În spatele ambulanţei a plecat un autoturism în care se afla fiul cel mare al lui Năstase, Andrei.

Pentru externare au fost necesare avizele medicilor de la Terapie Intensivă, Chirurgie şi Cardiologie, ultimul fiind obţinut cu puţin înainte de ora 21.00.

Năstase a avut şi o discuţie cu poliţiştii, pentru completarea fişei de arest.

Măsurile de securitate la externarea fostului premier au fost foarte stricte. Printre altele, s-a interzis accesul pe rampa spre UPU, iar la personalul de securitate al spitalului s-au adăugat forţe de ordine în civil.

În urma sesizării Poliţiei, Tribunalul Bucureşti (TB) a constatat, marţi, că nu există niciun impediment de punere în aplicare a mandatului de executare a pedepsei de doi ani de închisoare în cazul fostului premier.

Năstase a încercat să se sinucidă, în 20 iunie, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul calităţii". Năstase a fost internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat în 21 iunie.

Poliţia Capitalei a solicitat marţi, 26 iunie, efectuarea unei expertize medico-legale, din care să rezulte dacă afecţiunile medicale pe care le prezintă Năstase pot fi tratate în reţeaua medicală a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) şi dacă aceste afecţiuni permit transportarea în siguranţă a pacientului la penitenciarul indicat de comisie.

Cererea de amânare a executării pedepsei în cazul Năstase se va judeca joi, la Tribunalul Capitalei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO