1EUR = 4.8406 RON | Bucureşti 30 º

Companii

Adunarea Generală a Acționarilor Conpet a decis acordarea de dividende totale de peste 61 de milioane de lei

Acţionarii Conpet au aprobat, în Adunarea Generală de miercuri, distribuirea unor dividende în sumă de 61,055 de milioane de lei, valoarea cumulată a dividendului brut fiind de 7,05231147 de lei/acţiune, din care se va reţine la sursă impozitul pe dividend, în cotele prevăzute de legislaţia în vigoare la data plăţii, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti, informează Agerpres.

29 apr, 2020 | Agerpres

Suma ce va fi distribuită ca dividende cuvenite acţionarilor provine din repartizarea profitului contabil realizat în anul 2019, de 57,757 milioane de lei şi din repartizarea rezultatului reportat reprezentând surplus realizat din rezerve din reevaluare de 3,298 milioane de lei.

Acţionarii îndreptăţiţi să primească dividendele sunt cei înregistraţi în Registrul consolidat al acţionarilor (ţinut de Depozitarul Central) la data de înregistrare aprobată de Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor, respectiv 11 iunie 2020, proporţional cu cota de participare la capitalul social.

AGOA a aprobat miercuri şi stabilirea datei de 25 iunie 2020 ca data plăţii.

Cheltuielile ocazionate de plata dividendelor vor fi suportate de către acţionari, se precizează în raport.

Conpet oferă servicii specializate de transport petrolier prin conducte şi cu vagoane cisternă pe calea ferată (CF), asigurând aprovizionarea rafinăriilor cu ţiţei şi derivate ale acestuia din producţia internă şi din import. Societatea operează o reţea de conducte cu o lungime de 3.800 km, care traversează 24 de judeţe ale ţării. Operaţiunile de transport sunt coordonate de la Dispeceratul Central.

Începând cu data de 5 septembrie 2013, acţiunile emise de Conpet s-au tranzacţionat pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti, sectorul Titluri de Capital, categoria I. Din data de 5 ianuarie 2015, acţiunile au fost incluse la categoria Premium.

Acţionarii societăţii sunt statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, cu 58,7162% din acţiuni, persoane juridice - 27,1436 % şi persoane fizice - 14,1401%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO