Aegon preia activităţile de asigurări de viaţă şi pensii ale Eureko România

Grupul olandez de asigurări Aegon va prelua activităţile de asigurări de viaţă şi pensii private ale Eureko România, parte a grupului financiar Achmea, de asemenea din Olanda, şi le va integra în operaţiunile Aegon de pe piaţa locală.
Economica.net - mar, 29 ian. 2013, 07:47
Aegon preia activităţile de asigurări de viaţă şi pensii ale Eureko România

Tranzacţia ar urma să fie finalizată în a doua jumătate anului, după obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare din România, a anunţat marţi Aegon, într-un comunicat.

„Având în vedere creşterea cererii pentru asigurări de viaţă, precum şi produse şi servicii conexe pensiilor în România şi în întreaga regiune a Europei Centrale şi de Est, suntem hotărâţi să punem la dispoziţie expertiza Aegon pentru a acoperi această cerere. Preluarea operaţiunilor de asigurări de viaţă şi pensii ale Eureko România ne va întări semnifictiv poziţia şi capacitatea de a furniza soluţii financiare pe termen lung pentru o bază de clienţi în creştere”, a declarat directorul general al Aegon Europa Centrală şi de Est, Gabor Kepecs.

După preluarea operaţiunilor Eureko România, Aegon va deveni al treilea mare furnizor de pensii din ţară, cu aproximativ 650.000 de membri, iar portofoliul de asigurări de viaţă se va situa în primele zece cele mai mari de pe piaţă, notează grupul.

Achmea deţine pe piaţa românească Eureko Asigurări şi Eureko Pensii.

„Această tranzacţie este rezultatul strategiei de a dezvolta selectiv operaţiunile internaţionale ale grupului Achmea. Intenţionăm să investim în acele companii care au dimensiuni semnificative şi care oferă oportunităţi de manifestare a competenţelor noastre principale”, a declarat Gerard van Olphen, vicepreşedinte al Comitetului executiv al Achmea şi responsabil cu dezvoltarea operaţiunilor internaţionale ale grupului, potrivit unui comunicat al Eureko România.

Eureko Pensii avea la sfârşitul anului trecut active nete de 539,3 milioane lei şi 439.599 de clienţi pe segmentul pensiilor private obligatorii (Pilonul II), respectiv active de 3,2 milioane de lei şi 3.713 clienţi pe cel al pensiilor private facultative (Pilonul III). Pe piaţa pensiilor private obligatorii, Eureko se situa pe locul al şaptelea din nouă companii, iar în domeniul pensiilor private obligatorii pe poziţia a 10-a, din 11 jucători.

Cota de piaţă a Eureko Pensii s-a situat anul trecut la 5,6% pe Pilonul II şi la 0,53% pe Pilonul III.

Aegon este activ în România din 2007, prin înfiinţarea companiei de pensii de pensii private obligatorii BT Aegon, rezultat al parteneriatului cu Banca Transilvania, iar în 2008 a lansat compania Aegon Asigurări de Viaţă. Grupul are operaţiuni în regiune şi în Ungaria, Cehia, Slovacia şi Turcia. Recent, grupul şi-a anunţat intrarea în Ucraina, prin achiziţia celei de-a cincea mari companii de asigurări de viaţă din ţară.

Te-ar mai putea interesa și
Cipru va retrage cetățenia pentru 45 de rezidenți care au primit „pașapoarte de aur”
Cipru va retrage cetățenia pentru 45 de rezidenți care au primit „pașapoarte de aur”
Cipru şi-a anunţat vineri intenţia de a revoca cetăţenia pentru 45 de rezidenţi străini, care au beneficiat de mecanismul "paşapoartelor de aur", un program controversat de acordare a......
Restart Energy contestă în justiție amenda de 800.000 de lei primită de la ANRE
Restart Energy contestă în justiție amenda de 800.000 de lei primită de la ANRE
Compania Restart Energy, furnizor independent de energie electrică și gaze naturale, cu capital majoritar românesc, a ...
Cioloș va depune luni în Parlament lista de miniștri și programul de guvernare
Cioloș va depune luni în Parlament lista de miniștri și programul de guvernare
Premierul desemnat Dacian Cioloş va depune luni la Parlament programul de guvernare şi lista de miniştri.
MIPE: Perioada de eligibilitate a proiectelor de management al deșeurilor este 31 decembrie 2021
MIPE: Perioada de eligibilitate a proiectelor de management al deșeurilor este 31 decembrie 2021
Perioada de eligibilitate a proiectelor pentru managementul deşeurilor este 31 decembrie 2023 iar depunerea efectivă a ...