1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

AEM Timişoara, cel mai mare producător român de contoare, ţinteşte afaceri cu 27% mai mari în 2017. Exportul e majoritar

AEM Timişoara, cel mai mare producător autohton de echipamente de măsurare a consumului de energie electrică şi de gaze naturale, estimează pentru acest an o creştere a cifrei de afaceri cu 27%, până la 92 de milioane de euro, a declarat Olimpia Moica, președintele directoratului AEM, companie cu capital 100% românesc.

09 mai, 2017 | ECONOMICA.net

AEM speră să producă în acest an 2,2 milioane de contoare, atât pentru gaz cât şi pentru electricitate, atât inteligente, cât şi electronice normale – compania a renunţat să mai facă din cele clasice, cu inducţie.

"Creștem de la an la an. Încercăm să câștigăm licitații", a precizat oficialul AEM, companie care se bazează mai mai mult pe piaţa externă decât pe cea autohtonă: în 2016, din afacerile de 72 de milioane de euro, 56,7% au însemnat comenzi pentru piaţa externă.

"Livrăm în Franța, Italia, Germania, Ungaria, Turcia, în Croația, India, Egipt. Livrăm și în România, am vrea să livrăm chiar și mai mult, sper ca acele contoare cu durată de viață depășită să le vină și lor rândul să fie schimbate. Suntem în licitații și în țară și în afară", a declarat Olimpia Moica.

În prezent, compania are o cotă de piață de 60-65% în România

"Suntem pregătiți cu orice solicitare, cel puțin în România, legat de realizarea sistemului smart", adaugă Moica.
Compania are un contract semnat cu Enel, prin care a furnizat deja companiei 400.000 de contoare inteligente de energie electrică, din care Enel a trimis unele şi pe alte pieţe în care activează, nu le-a folosit pe toate în România. Moica a mai spus că este acum în procedură de licitaţie pentru a furniza contoare inteligente pentru Electrica.

AEM produce toată gama de contoare de gaz şi electricitate, simple sau smart, cu ultrasunele (pentru gaz) trifazice sau monofazice (pentru electricitate). Specificul sau este că produce, în fabrica de la Timişoara tot (inclusiv matriţele pentru componentele de plastic sau metal din contor), mai puţin echipamentele electronice, iar testarea echipamentelor, inclusiv din punct de vedere metrologic, se face tot aici. Din acest motiv, compania poate onora orice tip de cerere de echipament de măsurare a consumului.

Fabrica AEM a fost inaugurată în 1970, şi a fost privatizată în 1999, fiind acum o societate cu capital 100% românesc. Este deţinută de Claudiu Rădulescu (acţionarul majoritar al Luxtem Lighting) şi de Ionel Pepenică şi Olimpia Moica.
Din ianuarie 1999 și până în prezent, compania a făcut investiții de 58,7 milioane euro. Compania are circa 1.400 de angajați.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO