1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

Aplicatie Mobil

Libia: Aeroportul din Benghazi a fost redeschis, după trei ani de pauză din cauza luptelor

Aeroportul internaţional din Benghazi a fost redeschis oficial sâmbătă pentru zborurile comerciale, sub pază întărită, după trei ani de pauză din cauza luptelor desfăşurate în acest oraş libian, informează Reuters.

15 iul, 2017 | Agerpres

Primele curse de pe aeroportul Benina au decolat către capitala libiană Tripoli, către Amman (Iordania) şi Kufra, oraş în sud-estul Libiei. Alte curse urmau să decoleze către şi din Tunis, Istanbul, Alexandria şi Zintan, oraş în vestul Libiei.

Cursele sunt operate de două companii de stat, Libyan Airlines şi Afriqiyah Airways.

Benina este situat la est de Benghazi, al doilea oraş al Libiei, unde luptele s-au intensificat în vara lui 2014 când forţele loiale comandantului din estul ţării, Khalifa Haftar, au lansat o campanie armată împotriva islamiştilor şi a altor oponenţi. La începutul lunii, Haftar a declarat victoria în campanie, după ce forţele sale au cucerit ultimele puncte din oraş deţinute de grupările rivale.

Pasagerii şi angajaţii aeroportului şi-au exprimat uşurarea că nu mai trebuie să se deplaseze până la aeroportul din Labraq, aflat la patru ore distanţă cu maşina de Benghazi, care înlocuise Benina ca principal aeroport pentru zona de est a ţării.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO