Aeroportul Internațional Satu Mare a fost dotat cu un nou sistem de afișaj digital, creat de o firmă românească

Aeroportul Internațional Satu Mare, unul dintre primele aeroporturi din România, fiind inaugurat încă din 1936, a anunțat joi că începând din această lună folosește o soluție digitală performanță de afișaj a informațiilor pentru pasageri, creată la Cluj-Napoca în birourile companiei AirportLabs.
Ion Dobreanu - joi, 22 apr. 2021, 16:37
Aeroportul Internațional Satu Mare a fost dotat cu un nou sistem de afișaj digital, creat de o firmă românească

Aplicația VisionAir FIDS (Flight Information Display System) este o soluție cloud de ultimă generație care asigură comunicarea cu pasagerii în interiorul aeroporturilor prin intermediul ecranelor și este folosită în prezent de o serie de mari aeroporturi internaționale din lume: Dubai, Heathrow, Gatwick, Stansted, Manchester, Belfast și Edinburgh. VisionAirFIDS rulează și la aeroportul internațional din Cluj-Napoca, începând din august 2020.

La 83 de ani de la primul zbor operat pe ruta Cluj Napoca – Satu Mare – Oradea – Cluj Napoca, o companie de tehnologie 100% românească din Cluj oferă aeroportului din Satu Mare cel mai modern produs software pentru eficientizarea comunicării și creșterea calității experienței oferite pasagerilor.

Citește și: Compania aeriană HiSky lansează zboruri de la Iași la Dublin (economica.net)

Deși este un aeroport de dimensiuni reduse, din Satu Mare se poate zbura azi regulat spre Londra și București, iar din luna mai 2021 către Paris și Frankfurt. În ultimii trei ani, aproape 200.000 de pasageri au tranzitat aeroportul, cu un număr maxim de 85.171 pasageri în anul 2019, înainte de pandemie. Odată cu această implementare, angajații Aeroportului Satu Mare vor fi mai eficienți, iar experiența livrată pasagerilor va fi una superioară.

”Marele avantaj al VisionAir este dat de interfața foarte accesibilă și ușoară, care ne ajută să comunicăm rapid orice informație către pasageri, prin ecranele din aeroport. Sutele de pasageri care trec prin aeroport vor fi informați în timp real de statusul zborului lor, vor putea să își planifice mult mai bine timpul de așteptare în zona publică și vor putea să aibă acces la serviciile conexe pe care le găsesc în aeroport. Avantajul va fi foarte mare și pentru noi, ca aeroport, pentru că ecranele vor putea afișa, pe lângă detalii legate de zboruri, și alte informații, știri sau chiar publicitate, care va genera venituri”, a spus Mihai Pătrașcu, directorul Aeroportului din Satu Mare.

În premieră pentru această unitate, managementul proiectului de implementare a noii soluții a fost făcut integral de la distanță, iar setările sistemului de afișaj au fost realizate 100% de echipa internă a aeroportului, pe baza informațiilor furnizate online de echipa care a conceput și dezvoltat produsul.

”Implementarea a fost făcută complet de la distanță, iar de setările aplicației s-a ocupat echipa aeroportului, permițându-ne astfel să verificăm că produsul este intuitiv și ușor de administrat și poate fi lansat fără o sesiune specială de training. Soluțiile cloud permit implementarea aplicațiilor de ultimă generație în orice tip de aeroport, de la cele mai mari până la cele mai mici. Aeroporturile mici nu își permit să aloce infrastructură și personal pentru gestionarea locală a acestor aplicații de mare complexitate, iar pentru funcționarea în cloud este suficientă o conexiune bună la internet. Pe de altă parte, aeroporturile mari își permit investiții în infrastructură complexă, dar dinamica operațiunilor impune o adaptare continuă, iar dacă rulează soluții locale descoperă că aplicațiile sunt rapid depășite de cerințe și au nevoie mereu de actualizări greu de realizat. Soluțiile cloud rezolvă simplu acest aspect, prin faptul că implementările sunt făcute rapid și centralizat, pe o infrastructură flexibilă, de către echipe specializate aflate la distanță”, a declarat Iulia Holhoș, managerul de proiect al AirportLabs.

Citește și: Tarom va suplimenta cursele aeriene cu plecare de pe aeroportul din Satu Mare și care au destinația București (economica.net)

Pandemia COVID-19 a accentuat nevoia de digitalizare, iar pentru ca aeroporturile să își optimizeze operațiunile și costurile este important ca soluțiile alese să fie rapide, ușor de folosit, sigure și compatibile cu celelalte soluții tehnice indispensabile desfășurării activității lor. Compania clujeană AirportLabs oferă tuturor aeroporturilor din România, pe perioadă nedeterminată și fără costuri, acces la produsele sale digitale, pentru a încuraja procesul de modernizare, digitalizare și eficientizare, într-o perioadă dificilă pentru aviația mondială.

Pe lângă VisionAir, compania AirportLabs a dezvoltat alte nouă produse de management digital al operațiunilor aeroportuare, care funcționează deja de câțiva ani cu performanțe remarcabile în cele mai mari aeroporturi internaționale din lume, printre care Dubai, Londra (Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton), Manchester, Amsterdam, Frankfurt, Munchen, Riyadh, Milano, Copenhaga, Bruxelles, sau Bangalore.

 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...