Aeroportul Otopeni a revenit la aproape 40% din traficul din 2019

 Aeroportul Internaţional Henri Coandă Otopeni are în ultima săptămână în jur de 15.000 - 17.000 de pasageri pe zi, ceea ce înseamnă aproximativ 40% din traficul pe care îl avea în anul 2019, înainte de pandemie, a declarat, luni, directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Cosmin Peşteşan.
AGERPRES - lun, 07 iun. 2021, 12:36
Aeroportul Otopeni a revenit la aproape 40% din traficul din 2019

El a participat la inaugurarea Parcului Zburătorilor, un spaţiu verde în incinta aeroportului unde pasagerii pot aştepta în aer liber, şi a fost întrebat la final, de jurnalişti, cum a evoluat traficul pe aeroport în ultima perioadă.

„De săptămâna trecută, am început să procesăm în jur de 15.000 – 17.000 de pasageri pe zi, spre deosebire de februarie, când procesam 3.000. Avem deja o creştere mare de trafic pe intervalele de dimineaţă, în general, când pleacă cam toate cursele. În acest moment suntem cam la 40% din ce operam în 2019”, a spus reprezentantul CAB.

Aceasta, ca urmare a ridicării restricţiilor de călătorie, atât în România, cât şi în majoritatea ţărilor europene.

„Din discuţiile pe care le avem cu companiile aeriene, reprezentanţii acestora estimează pentru această vară, în iulie şi august, că traficul va ajunge la 75% din ce era în 2019, dar nu au vândut încă bilete, este o aşteptare a cererii. Deci, estimările de trafic sunt în creştere”, a precizat Peşteşan.

Spre exemplu, Ryanair a preferat să ţină anul trecut toate avioanele la sol, având politica de a zbura doar cu grad de ocupare de peste 80%, spre deosebire de alte companii, care au preferat să-şi păstreze rutele clasice şi au zburat şi cu avioanele la jumătate.

Pentru întregul an, compania estimează că va procesa în jur de 6 milioane de pasageri.

„Posibil să nu-i atingem nici pe aceştia, după cum arată cifrele pentru primele şase luni. Este posibil totuşi să recuperăm decalajul în timpul verii”, a estimat oficialul companiei de aeroporturi.

El a mai spus că se află în discuţii cu sindicatele pentru ca angajaţii CAB să nu mai primească anumite sporuri, în vederea reducerii cheltuielilor de personal.

„Până acum, compania a redus cheltuielile de mentenanţă cu terţii, aproximativ 2,1 milioane de euro, parcul auto, am închis facilităţi din terminal, tot ce am putut, o parte din părţile de îmbarcare, burdufuri, am redus toate cheltuielile care ţin strict de conducere. Suntem în negocieri cu sindicatele pentru a reduce cheltuielile cu personalul. Nu am bugetat o parte fondul de salarii. Este vorba despre nişte sporuri, prime, care se dădeau conform CCM şi care nu au mai fost bugetate”, a mai spus Peşteşan.

Te-ar mai putea interesa și
Hidroelectrica a suspendat aplicația de mobil, la doar o zi de la lansarea oficială, din cauza unei “erori”
Hidroelectrica a suspendat aplicația de mobil, la doar o zi de la lansarea oficială, din cauza unei “erori”
Hidroelectrica și-a anunțat clienții că a suspendat temporar aplicația de mobil IHIDRO, din cauza erorilor, potrivit unei informări intrate în posesia noastră...
Ungaria a majorat ţinta de deficit şi pune presiune asupra băncilor să crească creditarea
Ungaria a majorat ţinta de deficit şi pune presiune asupra băncilor să crească creditarea
Guvernul ungar a majorat ţinta de deficit bugetar pentru 2023, până la 5,2% din PIB, de la 3,9% din PIB, pe fondul creşterii ...
Retailerul polonez Wittchen, care vinde genți, accesorii de călătorie și articole premium din piele, intră pe piața din România
Retailerul polonez Wittchen, care vinde genți, accesorii de călătorie și articole premium din piele, intră pe piața ...
Retailerul polonez Wittchen, unul dintre cei mai importanți comercianți de genți și accesorii de călătorie și articole ...
„Autostrada Ford”: Lucrările la tronsonul 4, realizate în proporție de peste 30% – DRDP Craiova VIDEO
„Autostrada Ford”: Lucrările la tronsonul 4, realizate în proporție de peste 30% – DRDP Craiova VIDEO
Tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) a ajuns la un stadiu fizic de peste 30%, potrivit Direcției Regionale ...