Aeroporturile Bucureştiului valorează cu 250 de milioane de lei mai puţin

Pachetul de 20% din acţiunile CN Aeroporturi Bucureşti, deţinut de Fondul Proprietatea (FP) a fost evaluat la 272 de milioane de lei de KPMG, la cererea FP, şi înregistrat ca atare în portofoliul FP la 31 decembrie 2012. Valoarea pachetului este cu peste 50 de milioane de lei mai mică decât cea inclusă în raportul pe 2011.
Adrian N. Ionescu - lun, 18 feb. 2013, 22:10
Aeroporturile Bucureştiului valorează cu 250 de milioane de lei mai puţin

Calculele KPMG diminuează cu 252 de milioane de lei valoarea Companiei Naţionale de Aeroporturi, până la 1,36 miliarde de lei. CN Aeroporturi Bucureşti administrează  cel mai mare aeroport al ţării, Henri Coandă din Otopeni şi aeroportul Bucureşti Băneasa.

CN Aeroporturi Bucureşti a fost scoasă la vânzare încă din 2007, când printre pretendenţi se afla şi Aeroports de Paris. De atunci datează planurile de listare la bursă a nouă din companiile aflate în subordinea Ministerului Transporturilor, prin ofertă publică de acţiuni nou emise.

Termenul limită de listare la Bursa de Valori Bucureşti a 5% din capitalul social al companiei a fost amânat până 31 decembrie 2013.

Profitul net pe anul trecut al companiei a fost estimat la 27,2 milioane de lei de administratorii Fondului Proprietatea (Franklin Templeton), aproape jumătate din câştigul pe 2011.

Cifra de afaceri estimată de oficialii Fondului Proprietatea (FP) la peste 603 milioane de lei este cu 27% mai mare decât cea din 2011.

Aeroporturile Henri Coandă din Otopeni şi Bucureşti Băneasa au avut peste 7,5 milioane de pasageri anul trecut, în creştere cu 1,3%, şi aproximativ 98.600 de aterizări şi decolări.

În 2011 compania a avut o cifră de afaceri de 474 mil. lei (110 mil. euro) şi un profit de 52 mil. lei (12,9 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Aeroportul Henri Coandă a reuşit să inaugureze un nou terminal de plecări la îânceputul luni noiembrie, în urma unei investiţii de 53 de milioane de euro.

Noul terminal va deservi toate plecările interne, precum şi plecările internaţionale, are 52 de birouri de check-in, 400 de metri pătraţi de spaţi comercial şi 244 de noi locuri de parcare.

Te-ar mai putea interesa și
Sute de zboruri de pe aeroportul din Shenzhen au fost anulate, după ce o angajată a fost diagnosticată cu varianta Delta a COVID-19
Sute de zboruri de pe aeroportul din Shenzhen au fost anulate, după ce o angajată a fost diagnosticată cu varianta Delta ...
Aeroportul din Shenzhen, oraş în sudul Chinei, a anulat sâmbătă sute de zboruri şi a dispus intensificarea verificărilor, după ce angajata unui restaurant de pe aeroport a prezentat rezultate......
Ioana Mihăilă: Probabil că vom impune personalului sanitar nevaccinat să se testeze periodic pe cheltuiala proprie
Ioana Mihăilă: Probabil că vom impune personalului sanitar nevaccinat să se testeze periodic pe cheltuiala proprie
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat sâmbătă că "personalul medical care nu este vaccinat probabil va ...
Primul tramvai turcesc pentru Timișoara, trimis spre România. Poate merge 63 km pe baterie VIDEO
Primul tramvai turcesc pentru Timișoara, trimis spre România. Poate merge 63 km pe baterie VIDEO
Turcii de la Bozankaya au trimis spre România primul tramvai din comanda de 21 de garnituri pentru Timișoara. Acestea vor ...
ANM: Cod portocaliu de ploi torențiale până duminică în județele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea și Buzău. Vreme instabilă în Capitală
ANM: Cod portocaliu de ploi torențiale până duminică în județele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea și Buzău. Vreme ...
Judeţele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea şi zona de munte a judeţului Buzău se vor afla sub avertizare Cod portocaliu ...