Afaceri din comerţul cu amănuntul au crescut cu 8,2%, în primele 5 luni. Avans de 14% în luna mai

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat, în primele cinci luni ale anului în curs, o creştere cu 7,9% raportat la perioada similară din 2016, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a urcat cu 8,2%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), date miercuri publicităţii. În luna mai avansul a fost de 14% faţă de perioada similară de anul trecut.
Economica.net - mie, 05 iul. 2017, 07:01
Afaceri din comerţul cu amănuntul au crescut cu 8,2%, în primele 5 luni. Avans de 14% în luna mai

Această creştere pe serie brută s-a produs datorită majorării comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+11,1%), vânzărilor de produse nealimentare (+10,2%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,6%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în intervalul 1 ianuarie – 31 mai 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, a înregistrat o creştere cu 8,2%, pe fondul creşterii comerţului cu amănuntul al vânzărilor de produse nealimentare (+11,2%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+10,1%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,4%).

În luna mai 2017, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) faţă de luna precedentă a crescut, atât ca serie brută, cu 4,0%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,4%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 14,0%, respectiv cu 12,3%.

În mai 2017, comparativ cu aprilie 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a crescut pe ansamblu cu 4,0%, ca urmare a creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+10,2%), vânzărilor de produse nealimentare (+4,1%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,2%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2017, comparativ cu luna precedentă a crescut pe ansamblu cu 4,4%, ca urmare a creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,6%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,2%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+1,8%).

În mai 2017, comparativ cu mai 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere cu 14,0%, pe fondul creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+15,4%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+13,3%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+12,7%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a consemnat în luna mai 2017, comparativ cu mai 2016, o creştere cu 12,3%, în urma creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+15,3%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+12,2%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,2%).

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...