Afaceri în creştere pentru MedLife. De unde au venit cei mai mulţi bani

MedLife, jucător de top din piaţa serviciilor medicale private, a raportat o cifră de afaceri de 126 milioane lei aferentă primului semestru din acest an, în creştere cu 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când valoarea indicatorului s-a ridicat la circa 100 de milioane de lei. Segmentul de retail a contribuit cel mai mult la cifra de afaceri din primul semestru din 2012.
Cristina Şomănescu - lun, 23 iul. 2012, 09:33
Afaceri în creştere pentru MedLife. De unde au venit cei mai mulţi bani

Segmentul de retail care prinde sub cupola sa clinicile, laboratoarele, spitalele şi farmaciile MedLife a generat 65-66% din cifra de afaceri din S1 din 2012. Defalcat, segmentul de clinici şi laboratoare a contribuit cu 45% la cifra de afaceri MedLife din primul semestru din 2012, în timp ce spitalele şi farmaciile au contribuit cu 20-21% la cifra de afaceri din S1 din 2012, au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii MedLife. Segmentul corporate a generat 29% din cifra de afaceri a MedLife din primul semestru din 2012 iar fondurile de la CNAS au o pondere de 5-6% în cifra de afaceri a MedLife din S1 din 2012, ne-au mai spus reprezentanţii MedLife.

MedLife a înregistrat peste 45.000 de abonaţi noi pe segmentul corporate, în primul semestru din 2012, ajungând la 200.000 de abonaţi în acest moment. Veniturile din segmentul corporate au urcat cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

MedLife a înregistrat o creștere cu 23% a numărului de pacienți pe tot segmentul de retail (adică în clinicile, laboratoarele, spitalele şi farmaciile MedLife), în primul semestru din 2012, față de aceeași perioadă a anului trecut. În cifre absolute, 880.000 de pacienți au fost înregistraţi în clinicile, laboratoare, spitalele şi farmaciile MedLife, în primul semestru din 2012.

Circa 5.000 de intervenţii chirurgicale şi peste 1.200 de naşteri s-au efectuat în spitalele private care funcţionează sub cupola MedLife, în primul semestru din 2012.
Numărul intervențiilor chirurgicale urmează să crească semnificativ odată cu deschiderea primului spital privat de urgență din România, planificată în cursul anului viitor, susţin oficialii MedLife.

„Având în vedere evoluţia din primul semestru, avem şanse reale să înregistrăm o cifră de afaceri de 60 de milioane euro până la sfârşitul anului, şi să depăşim estimările iniţiale, dar acest lucru depinde şi de felul în care va decurge dialogul pe care intenţionăm să îl purtăm cu Casa Naţională de Asigurări. Momentan, suntem destul de supăraţi de felul în care au fost acordate fondurile pentru 2012, dar şi de felul în care s-au făcut departajările pentru acestea, MedLife fiind dezavantajată masiv la acest capitol. Însă, sperăm ca discuţiile pe care le vom iniţia cu reprezentanții CNAS să fie urmate şi de schimbări favorabile acestui proces de departajare pentru fondurile acordate”, a declarat Mihai Marcu, președintele CA al MedLife.

Te-ar mai putea interesa și
Indicele ROBOR la 3 luni continuă să crească. A ajuns miercuri la 5,90% pe an
Indicele ROBOR la 3 luni continuă să crească. A ajuns miercuri la 5,90% pe an
Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a crescut miercuri la 5,90% pe an, de la 5,83% pe an în şedinţa......
Explozia regenerabilelor crește necesarul de investiții în rețeaua națională de transport la 7 miliarde de lei în următorii zece ani. Ce trebuie făcut
Explozia regenerabilelor crește necesarul de investiții în rețeaua națională de transport la 7 miliarde de lei în ...
Transelectrica arată că, în condițiile valului nou al regenerabilului, sunt necesare investiții de amploare în zona ...
India a impus restricţii la exporturile de zahăr
India a impus restricţii la exporturile de zahăr
India a impus restricţii la exporturile de zahăr, pentru prima dată în ultimii şase ani, plafonând exporturile din ...
Samsung și Stellantis investesc 2,5 mld. USD într-o nouă fabrică de baterii în SUA
Samsung și Stellantis investesc 2,5 mld. USD într-o nouă fabrică de baterii în SUA
Samsung SDI, divizia de baterii a grupului sud-coreean Samsung, şi producătorul auto Stellantis vor investi peste 2,5 miliarde ...