Afaceri şi profit în creştere pentru Unirea Shopping Center în 2012

Cifra de afaceri a firmei Unirea Shopping Center (SCDM), care deţine centrele comerciale cu acelaşi nume în Bucureşti şi Braşov, a crescut cu 5,4% anul trecut la 82,8 milioane de lei (18,6 milioane de euro), iar profitul a urcat cu 66%, la 5,8 milioane de lei (1,3 milioane de euro).
Economica.net - lun, 29 apr. 2013, 15:49
Afaceri şi profit în creştere pentru Unirea Shopping Center în 2012

În 2011, compania a raportat afaceri de 79 milioane de lei şi un profit de 3,5 milioane de lei. În euro, creşterea afacerilor a fost în 2012 de 0,3%, iar a profitului de 58%, potrivit raportului financiar transmis luni Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile companiei au urcat uşor anul trecut, de la 85,5 milioane de lei la 86,6 milioane de lei, în timp ce cheltuielile au scăzut de la 80 milioane de lei la 79 milioane lei. Veniturile din închirieri au totalizat peste 71 milioane de lei.

Compania deţine centrul comercial Unirea Shopping Center din Bucureşti, cu o suprafaţă de 39.000 metri pătraţi închiriabili, din care la finele anului trecut 86% era ocupată. În ceea ce priveşte centrul comercial din Braşov, acesta are o suprafaţă închiriabilă de 16.800 metri pătraţi, din care 88% ocupată. Compania are în proprietate o parcare lângă magazinul din Bucureşti, cu 939 locuri. Chiria medie în magazinul din Bucureşti este de 32 de euro/mp/lună, iar în Braşov de 17 euro/mp/lună.

Faţă de anul 2011, chiria medie a crescut în Bucureşti cu 14% şi cu 6% în Braşov, în principal datorită continuităţii activităţii în spaţiile închiriate, fapt ce a dus la eliminarea perioadelor de amenajare care generau chirii mai mici.

„Suprafaţa neînchiriată a crescut în 2012 la 14% de la 10% în 2011, ca urmare a efectelor crizei economice, dar acestea rămân un potenţial de creştere pentru viitorul apropiat. În acest sens, se poartă discuţii pentru încheierea de noi contracte de închiriere în anul 2013”, se arată în raport.

Centrul din Bucureşti a avut o cifră de afaceri de 63 milioane de lei, respectiv 76,13% din veniturile totale şi în creştere cu 5,2% faţă de 2011. Profitul direct a totalizat 31,5 milioane de lei, iar profitul brut a fost de 15 milioane de lei.

Magazinul din Braşov şi parcarea au înregistrat pierderi brute, pe fondul deducerii cheltuielilor cu amortizarea şi a celor cu impozitul pe clădiri.

În 2012 nu au fost realizate investiţii noi, însă a fost început proiectarea unui culoar de acces între magazinul din Bucureşti şi staţia de metru Unirii.

Centrele comerciale erau evaluate la finele anului 2011 la 425,2 milioane lei (98,4 milioane euro), nivel valabil şi pentru 2012.

„Societatea nu a considerat necesară o nouă reevaluare a imobilizărilor corporale aflate în portofoliul societăţii, având în vedere că în acest sens nu au fost făcute modificări ale niciunuia din imobilele deţinute”, precizează sursa citată.

Compania îşi propune să facă şi alte investiţii imobiliare din surse proprii sau atrase.

Unirea Shopping Center avea la sfârşitul anului datorii la bănci în valoare de 63 milioane de lei, faţă de 83 milioane de lei în 2011.

Compania este controlată de soţii Dan şi Carmen Adamescu, prin intermediul The Nova Group Investments România, care deţine 74,16% din titluri. În structura acţionariatului se mai regăseşte SIF Muntenia (SIF4), cu 10% din titluri, în timp ce 15,8% din capital este deţinut de alţi acţionari.

Firma are un capital social de 7,4 milioane lei, divizat în 2,9 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 2,5 lei.

Titlurile Unirea Shopping Center au fost tranzacţionate miercuri la un preţ de 74,95 de lei, cotaţie în creştere cu 1,28%. La această cotaţie, capitalizarea Unirea Shopping Center este de 223 milioane lei (52 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Proiectul Interconectării Energetice Grecia-Egipt avansează. Încep licitațiile pentru studii de fezabilitate
Proiectul Interconectării Energetice Grecia-Egipt avansează. Încep licitațiile pentru studii de fezabilitate
Sectorul energetic european se află în fața unei dezvoltări majore odată cu anunțul deschiderii licitațiilor pentru consultanță și studii de fezabilitate în cadrul proiectului de......
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European, reunit la Strasbourg în ultima sesiune plenară din legislatura 2019-2024, a adoptat miercuri un pachet ...
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov a avertizat joi că facilităţile nucleare ale NATO, dacă vor fi instalate ...
Greva controlorilor de trafic aerian din Franţa va perturba zborurile din întreaga Europă
Greva controlorilor de trafic aerian din Franţa va perturba zborurile din întreaga Europă
Întârzieri şi anulări de zboruri urmează să afecteze joi traficul aerian din Europa, după ce autorităţile franceze ...