Afaceri și profit record pentru One United în prima jumătate din 2021. Veniturile nete din vânzarea de apartamente au fost de 108 milioane de lei

Dezvoltatorul One United Properties, care s-a listat în luna iunie la Bursa de la București, a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 434 de milioane de lei, în creștere cu 96% și un profit net de 147,5 milioane de lei, în creștere cu 267% față de aceeași perioadă a anului trecut, a anunțat compania. Veniturile nete din vânzarea de proprietăți rezidențiale au fost de 108 milioane de lei.
Andrada Ghira - lun, 30 aug. 2021, 10:55
Afaceri și profit record pentru One United în prima jumătate din 2021. Veniturile nete din vânzarea de apartamente au fost de 108 milioane de lei

One United Properties, care are o capitalizare bursieră de aproape 2,8 miliarde de lei, a vândut în primele șase luni din acest an 261 de apartamente noi, 345 de locuri de parcare și alte unități vândute în valoare de 96 de milioane de euro. 

„Cu o poziție de numerar de 350 de milioane de lei începând cu 30 iunie și un venit suplimentar obținut în urma IPO-ului, în valoare totală de 252 de milioane, vizăm o dezvoltare accelerată în următoarele luni,” a declarat Victor Căpitanu, cofondator One United Properties.

Compania are un portofoliu vast de terenuri în București, de circa 138.000 de mp, pe care vrea să construiască 3.200 de noi apartamente. Lucrările de construcție pentru viitoarele ansambluri rezidențiale ar urma să fie demarate anul viitor. „Alte oportunități majore pentru viitorul portofoliu de terenuri al Companiei se află în diferite etape de negociere”, se mai arată în raportul financiar al companiei.

Dezvoltatorul a semnat contracte pentru achiziția a două noi terenuri în București. Este vorba de un teren cumpărat de la fostul tenismen Ion Țiriac și altul de la Virginica Tanți Dumitrescu și Adrian Ciorobea.  Acest terenul va fi plătit parțial în numerar și în principal din vânzarea apartamentelor la finalizarea construcției.

Pentru terenuri cumpărat de la Ion Țiriac, One United a plătit un avans de trei milioane de euro din suma totală, iar restul de până la 12 milioane de euro va fi plătit în cel mult doi ani de la eliberarea autorizației de construire.

Semne bune

„Deoarece primul semestru din 2021 a fost cea mai bună primă jumătate a anului din istoria pieței imobiliare din România, există perspective excelente pentru continuarea dezvoltărilor în al doilea semestru. România are în prezent cel mai mic preț pentru apartamente în comparație cu puterea de cumpărare din UE. Piața imobiliară locală va continua să atingă noi cote record, pe măsură ce puterea de cumpărare din România se consolidează ca urmare a creșterii accelerate a veniturilor, asociată cu o scădere a costurilor de finanțare”, se arată în raportul financiar pentru primul semestru din acest an al companiei.

Compania a finalizat proeictul One Mircea Eliade, componenta rezidențială a proiectului One Floreasca City și a început predarea apartamentelor către cumpărători. De asemenea, chiriașii din turnul de birouri One Tower din cadrul proiectului au început să-și ia spațiile în primire. Tot în prima jumătate a fost finalizată prima fază din proiectul Neo Mamaia, care cuprinde 50 de apartamente. Anul acesta au fost achiziționate parcele de teren pentru următoarele cinci faze. One United se află în procesul de obținere a autorizațiilor de construire pentru cea de-a doua fază.

2021 a însemnat și obținerea autorizației și demararea lucrărilor de construcție a componentei rezidențiale din proiectul One Cotroceni, care va avea 800 de noi locuințe. „Între iulie și august, au fost vândute aproximativ 160 de apartamente, semnificativ peste estimările inițiale ale Grupului, de 50 de apartamente vândute în această perioadă”, se mai arată în raport.

Veniturile și profiturile din dezvoltarea clădirilor de birouri au crescut la 88,4 milioane de lei, în principal datorită dezvoltării One Tower și One Cotroceni Park. Compania se așteaptă ca venitul net din contractele de închiriere semnate anul trecut și în prima jumătate a acestui an va începe să genereze o pondere semnificativă în cifra de afaceri totală de anul viitor.

Te-ar mai putea interesa și
CFR Marfă scoate la spre vânzare Hotelul Express din Predeal, la preţul de 15 milioane de lei
CFR Marfă scoate la spre vânzare Hotelul Express din Predeal, la preţul de 15 milioane de lei
CFR Marfă scoate la vânzare Hotelul Express, situat în centrul staţiunii Predeal, în cadrul procesului amplu de valorificare a activelor neutilizate în activitatea de transport feroviar de......
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia rusă în Ucraina, începută cu peste doi ani în urmă, anunţă o nouă eră în Europa, o perioadă caracterizată ...
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Suma de 280 de milioane, strânsă de proiectul PUMP în prevânzare, nu doar că a depășit estimările inițiale, ci evidențiază ...
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia a acuzat joi Armenia că încearcă să rupă legăturile din ce în ce mai fragile între cele două ţări, într-un ...