Afacerile Antibiotice au scăzut cu 17,5% în primele trei luni, la 59,4 milioane lei

Producătorul farmaceutic Antibiotice Iaşi (ATB) a înregistrat pentru primele trei luni din acest an o cifră de afaceri de 59,4 milioane lei (13,5 milioane euro), în scădere cu 17,5% faţă de nivelul raportat pentru aceeaşi perioadă din 2012, de 72 milioane lei.
Economica.net - mie, 15 mai 2013, 18:43
Afacerile Antibiotice au scăzut cu 17,5% în primele trei luni, la 59,4 milioane lei

Antibiotice Iaşi a încheiat primele trei luni cu un profit de 5,5 milioane de lei, în scădere cu 57,6%, de la 12,9 milioane de lei.

Vânzările au fost susţinute în principal de produsele cardiovasculare (+45%), antiinfecţioase (+12%) şi cele pentru tratarea afecţiunilor sistemului nervos central (+10%).

„Având în vedere blocajul financiar existent în piaţa internă, Consiliul de Administrţite împreuna cu conducerea executivă au decis intensificarea eforturilor pentru vânzarea produselor la export, astfel încât exportul a crescut cu peste 40% comparativ cu anul 2012 (de la 4,3 milioane dolari în primul trimestru din 2012, la 6,1 milioane dolari în primul trimestru din 2013)”, potrivit unui raport transmis de companie Bursei de Valori.

Producătorul farmaceutic estimează pentru acest an o creştere cu 19% a vânzărilor la export, la 82 milioane lei, pe fondul extinderii parteneriatelor pe piaţa americană, dar şi în alte state.

Compania şi-a redus stocurile din piaţă şi a putut realiza producţia pe cele 8 fluxuri de fabricate, astfel că din trimestrul al doilea cifra de afaceri ar putea reveni pe creştere.

Producătorul farmaceutic estimează încetinirea ratei de creştere a profitului net în acest an, la 6%, de la 33% în 2012, valoarea câştigului urmând să atingă 29 milioane lei (6,5 milioane euro), reiese din bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei.

Ministerul Sănătăţii deţine 53,02% din titluri, iar al doilea acţionar important al Antibiotice este SIF Oltenia, cu 10,09% din acţiuni.

Acţiunile companiei au închis sesiunea de miercuri la un preţ de 0,445 lei, în creştere cu 0,23%. La această cotaţie, capitalizarea Antibiotice este de 252,76 milioane lei.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...