Afacerile Ariston au crescut cu 9% în primul semestru, iar compania aşteaptă un avans de 12% în 2012

Afacerile distribuitorului de centrale termice Ariston Thermo România au crescut cu 9% în primul semestru, în euro, comparativ cu perioada similară a anului trecut, şi ar putea înregistra un avans de 12% în 2012, de la 30 milioane euro anul trecut.
Economica.net - joi, 19 iul. 2012, 12:15
Afacerile Ariston au crescut cu 9% în primul semestru, iar compania aşteaptă un avans de 12% în 2012

„Cifra de afaceri Ariston Thermo România a înregistrat o creştere moderată (în primul semestru, n.r.), de aproximativ 9% la valori exprimate în euro, faţă de rezultatul din perioada similara din 2011. În lei creşterea este puţin mai mare”, a declarat agenţiei MEDIAFAX directorul de vânzări al companiei, Cătălin Drăguleanu.

El a arătat că rezultatele pozitive vin în urma vânzărilor în creştere pe toate grupele principale de produse, nefiind înregistrate fluctuaţii mari pe niciuna dintre acestea.

Rulajul a fost susţinut atât de lansarea unor produse noi, cât şi de programul Casa Verde de anul trecut, în cazul sistemelor solare.

Aproximativ 60% din cifra de afaceri a companiei este generată de centralele termice, piaţă puternic influenţată de debranşările de la sistemul centralizat.

„Targetul nostru pentru acest an este o creştere de aproximativ 12%, creştere care se va baza pe noile lansări de produse”, a spus reprezentantul companiei.

Investiţiile Ariston din acest an se axează pe lansarea de noi produse cu eficienţă energetică ridicată, dar şi pe dezvoltarea reţelei de service şi asistenţă tehnică.

„Situaţia economică generală nu asigură premize prea bune pentru investiţii, consum şi dezvoltare a afaceriilor în general, dar dacă ar fi să eliminăm acest aspect care a devenit o constantă la care trebuie să ne adaptăm în ultimii ani, aş spune că debranşările de la sistemul centralizat pot influenţa business-ul cu centrale termice. De când a fost eliminată subvenţia acordată la plata GCal facturile la încălzire au înregistrat creşteri importante, dar într-un an dominat de alegeri mă tem că în continuare autorităţile locale vor căuta cu orice preţ să amâne aceste efecte. Procesul de debranşare de la sistemul centralizat de încălzire este încă unul greoi în unele oraşe”, a mai spus Drăguleanu.

Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, specializată în producţia şi furnizarea de echipamente şi servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră.

Portofoliul de produse Ariston Thermo Romania este compus din centrale termice murale şi de pardoseală, convenţionale şi în condensare, boilere electrice şi indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer condiţionat, pompe de căldură şi panouri solare. Afacerile companiei au stagnat anul trecut, faţă de 2010, la aproximativ 30 milioane euro.

Pe piaţa locală de centrale termice, susţinută în principal de importuri, mai activează companii precum Baxi, Robert Bosch, Köber, Immergas, Vaillant sau Viessmann.

Te-ar mai putea interesa și
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Ubitech Construcții S.R.L. intenționează să preia Copraag Entrepreneur S.R.L., informează instituția prin intermediul unui comunicat......
Modificările climatice vor ține turiștii în camere. Zilele „bune” de petrecut afară scad, iar pierderile pentru economie pot fi uriașe
Modificările climatice vor ține turiștii în camere. Zilele „bune” de petrecut afară scad, iar pierderile pentru ...
Anul 2024 se anunță unul bun pentru destinațiile de vârf din sudul continentului, susținând economiile Spaniei, Portugaliei ...
Conglomeratul german BASF are un nou CEO
Conglomeratul german BASF are un nou CEO
La încheierea Adunării Anuale a Acţionarilor 2024 care s-a desfășurat astăzi, Markus Kamieth a fost numit preşedinte ...
Guvernul a aprobat astăzi cele două acte normative care permit plata în avans pe luna mai a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale
Guvernul a aprobat astăzi cele două acte normative care permit plata în avans pe luna mai a pensiilor și a altor drepturi ...
Executivul a aprobat, în şedinţa de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor şi a altor ...