Afacerile Ariston au crescut cu 9% în primul semestru, iar compania aşteaptă un avans de 12% în 2012

Afacerile distribuitorului de centrale termice Ariston Thermo România au crescut cu 9% în primul semestru, în euro, comparativ cu perioada similară a anului trecut, şi ar putea înregistra un avans de 12% în 2012, de la 30 milioane euro anul trecut.
Economica.net - joi, 19 iul. 2012, 12:15
Afacerile Ariston au crescut cu 9% în primul semestru, iar compania aşteaptă un avans de 12% în 2012

„Cifra de afaceri Ariston Thermo România a înregistrat o creştere moderată (în primul semestru, n.r.), de aproximativ 9% la valori exprimate în euro, faţă de rezultatul din perioada similara din 2011. În lei creşterea este puţin mai mare”, a declarat agenţiei MEDIAFAX directorul de vânzări al companiei, Cătălin Drăguleanu.

El a arătat că rezultatele pozitive vin în urma vânzărilor în creştere pe toate grupele principale de produse, nefiind înregistrate fluctuaţii mari pe niciuna dintre acestea.

Rulajul a fost susţinut atât de lansarea unor produse noi, cât şi de programul Casa Verde de anul trecut, în cazul sistemelor solare.

Aproximativ 60% din cifra de afaceri a companiei este generată de centralele termice, piaţă puternic influenţată de debranşările de la sistemul centralizat.

„Targetul nostru pentru acest an este o creştere de aproximativ 12%, creştere care se va baza pe noile lansări de produse”, a spus reprezentantul companiei.

Investiţiile Ariston din acest an se axează pe lansarea de noi produse cu eficienţă energetică ridicată, dar şi pe dezvoltarea reţelei de service şi asistenţă tehnică.

„Situaţia economică generală nu asigură premize prea bune pentru investiţii, consum şi dezvoltare a afaceriilor în general, dar dacă ar fi să eliminăm acest aspect care a devenit o constantă la care trebuie să ne adaptăm în ultimii ani, aş spune că debranşările de la sistemul centralizat pot influenţa business-ul cu centrale termice. De când a fost eliminată subvenţia acordată la plata GCal facturile la încălzire au înregistrat creşteri importante, dar într-un an dominat de alegeri mă tem că în continuare autorităţile locale vor căuta cu orice preţ să amâne aceste efecte. Procesul de debranşare de la sistemul centralizat de încălzire este încă unul greoi în unele oraşe”, a mai spus Drăguleanu.

Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, specializată în producţia şi furnizarea de echipamente şi servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră.

Portofoliul de produse Ariston Thermo Romania este compus din centrale termice murale şi de pardoseală, convenţionale şi în condensare, boilere electrice şi indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer condiţionat, pompe de căldură şi panouri solare. Afacerile companiei au stagnat anul trecut, faţă de 2010, la aproximativ 30 milioane euro.

Pe piaţa locală de centrale termice, susţinută în principal de importuri, mai activează companii precum Baxi, Robert Bosch, Köber, Immergas, Vaillant sau Viessmann.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul de la Viena a adoptat joi legea privind obligaţia tuturor adulţilor de a se vaccina împotriva COVID-19, Austria ...
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda Moscovei
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda ...
Statele Unite au impus joi sancţiuni împotriva unor actuali şi foşti oficiali ucraineni pe care îi acuză de implicare ...
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea, deşi instanţa a dispus suspendarea grevei, ...