Afacerile Avicola Braşov au crescut cu 6% în primele nouă luni, la 91,4 milioane lei

Producătorul de carne de păsăre şi ouă Avicola Braşov (AVLE) a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri de 91,4 milioane lei (20,7 milioane euro), în creştere cu peste 6% faţă de perioada similară a anului trecut, şi un profit de 244.000 de lei (55.000 de euro).
Economica.net - vin, 15 nov. 2013, 16:24
Afacerile Avicola Braşov au crescut cu 6% în primele nouă luni, la 91,4 milioane lei

În aceeaşi perioadă din 2012, compania a consemnat o cifră de afaceri de 85,9 milioane lei şi un câştig de 238.000 de lei.

Atât veniturile, cât şi cheltuielile au scăzut uşor în primele nouă luni din acest an, la aproape 88 milioane lei (20 milioane euro) şi, respectiv, la 87,6 milioane lei (19,8 milioane euro), potrivit unui raport transmis, vineri, pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Avicola Braşov a consemnat în aceeaşi perioadă a anului trecut venituri de 90 milioane lei şi cheltuieli de 89,7 milioane lei.

În acest an, compania a consemnat un profit de 2,3 milioane lei din exploatare, însă cea mai mare parte a câştigului a fost ştearsă de pierderile financiare, de 2 milioane lei.

Compania operează şapte ferme de producţie, o staţie de incubaţie, o staţie de sortat ouă şi un abator.

Avicola Braşov face parte din grupul de firme Transavia, deţinut de omul de afaceri Ioan Popa. El deţine prin 85,86% din acţiunile Avicola.

Grupul de companii Transavia, din care face parte şi Avicola Braşov, produce peste 50.000 de tone de carne pe an în unităţi de producţie în Transilvania. Transavia deţine 15 ferme de creştere a puilor de carne, două ferme de reproducţie şi două staţii de incubaţie, o fabrică de nutreţuri combinate, două abatoare de industrializare a cărnii şi o fabrică de procesare a cărnii, precum şi două ferme vegetale şi are peste 1.500 de angajaţi.

Potrivit proprietarului companiei, Transavia deţine 20% din piaţa românească de carne de pasăre.

Acţiunile Avicola au încheiat şedinţa bursieră de vineri în scădere cu 4,21%, la preţul de 1,82 lei. La această cotaţie, capitalizarea companiei este de 12,3 milioane lei (2,7 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...