1EUR = 4.7600 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Afacerile CEMACON au crescut cu 8% în primul trimestru din 2017

Producătorul de blocuri ceramice CEMACON a înregistrat în primul trimestru al acestui an o cifră de afaceri de peste 12 milioane lei, cu 8% mai mare faţă de cea din perioada similară a anului trecut, informează compania.

10 mai, 2017 | Agerpres

Profitul operaţional (EBITDA) a înregistrat un avans de 38% comparativ cu primele trei luni din 2016, şi s-a cifrat la 2,044 milioane de lei, iar rezultatul net este o pierdere de 126.603 lei, în scădere cu 88% faţă de anul precedent.

'Am pornit în 2017 într-un climat de piaţă favorabil, în creştere, fapt confirmat de primul trimestru al anului. Raportat la T1 2016, am obţinut o creştere cu 8% a cifrei de afaceri nete, cu un avans al EBITDA de 38%, până la 2 milioane de lei. Pentru acest an avem un buget ambiţios, bazat pe o creştere moderată a cifrei de afaceri, dar una substanţială a profitului operaţional', a declarat Liviu Stoleru, director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie CEMACON SA.

Potrivit acestuia, în primul trimestru valoarea mărfurilor vândute a crescut cu 35%.

Pentru 2017, CEMACON îşi propune creşterea cu 5% a cifrei de afaceri, consolidarea poziţiei de lider al pieţei de blocuri ceramice din Transilvania, realizarea de investiţii pentru susţinerea creşterii, fructificarea oportunităţilor de creştere din piaţa materialelor de construcţii şi continuarea valorificării activelor neproductive din portofoliul grupului.

CEMACON SA este liderul pieţei de blocuri ceramice din Transilvania, unul dintre cei mai mari producători de materiale de zidărie la nivel naţional.

Compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi deţinută, preponderent, de acţionari instituţionali, fonduri de investiţii româneşti şi străine.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO