Afacerile comerţului auto au crescut cu crescut cu 7,6%, în iulie

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, atât ca serie brută, cu 7,6%, în iulie 2015 faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7,7%, relevă datele Institutului Naţional de Statistică (INS), date joi publicităţii, potrivit Agerpres. 
Economica.net - joi, 10 sept. 2015, 15:53
Afacerile comerţului auto au crescut cu crescut cu 7,6%, în iulie

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2015 a înregistrat, pe total, o creştere cu 7,7% faţă de luna iulie 2014.

În luna iulie 2015, comparativ cu luna iulie 2014, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o creştere cu 7,6%, datorată creşterilor înregistrate în comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (23,5%), comerţul cu autovehicule (13,8%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (2,3%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (0,9%).

În primele şapte luni din 2015, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de perioada similară din 2014, atât ca serie brută, cu 7,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 8,3%.

În primele şapte luni din 2015, comparativ cu perioada similară din 2014, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 7,8%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (16,3%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (10,3%) şi la întreţinerea şi repararea autovehiculelor (7,0%). Scăderi s-au înregistrat la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule, cu 2,3%.

În luna iulie 2015, comparativ cu luna iunie, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o creştere cu 1,4%, ca urmare a creşterilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (2,6%), comerţul cu autovehicule (0,8%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (0,7%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 9,0%.

Afacerile pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în iulie 2015, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 0,2%.

Te-ar mai putea interesa și
Criză de energie în Franța. Marile companii energetice solicită populaţiei şi companiilor să limiteze imediat consumul
Criză de energie în Franța. Marile companii energetice solicită populaţiei şi companiilor să limiteze imediat consumul
Şefii marilor companii energetice din Franţa au cerut duminică populaţiei şi întreprinderilor să limiteze imediat consumul de energie, pentru a se pregăti pentru o criză energetică care se......
Ucraina a atacat o platformă de foraj petrolier din Marea Neagră, lângă Crimeea, pentru a doua oară într-o săptămână (TASS)
Ucraina a atacat o platformă de foraj petrolier din Marea Neagră, lângă Crimeea, pentru a doua oară într-o săptămână ...
Forţele ucrainene au atacat duminică o platformă de foraj în Marea Neagră, deţinută de o companie de petrol şi gaze ...
Tremend Software ţinteşte o creștere de 35% după preluarea de către grupul Publicis. Marius Hanganu, co-fondator: ”Tranzacția a fost fix înaintea căderii burselor, putem să spunem că a fost un exit făcut într-un moment potrivit” 
Tremend Software ţinteşte o creștere de 35% după preluarea de către grupul Publicis. Marius Hanganu, co-fondator: ”Tranzacția ...
Compania de dezvoltare de software Tremend Software Consulting, una dintre companiile tehnologice cu cea mai rapidă creștere ...
Cum a trecut prin pandemie Cooperativa Vărăști, prima cooperativă agricolă fondată în parteneriat cu un retailer. „Atât noi, cât și Carrefour, ne asumăm reducerea unor marje de profit în contextul inflației”
Cum a trecut prin pandemie Cooperativa Vărăști, prima cooperativă agricolă fondată în parteneriat cu un retailer. ...
Cooperativa Vărăști, prima cooperativă agricolă a unui retailer, a ajuns să livreze către Carrefour peste 7.000 de ...