1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 9 º

Companii

Afacerile din comerţ au crescut cu 5,5% pe serie brută în primele 10 luni din 2019

Afacerile din comert au crescut cu 5,5% pe serie bruta si cu 6,2% pe serie ajustata, în primele 10 luni ale acestui an fata de perioada similara a anului trecut, scrie Agerpres.

16 dec, 2019 | Agerpres

Potrivit datelor Institutului National de Statistica publicate luni, avansul pe serie bruta, în termeni nominali, al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a fost determinat, în principal, de cresterea afacerilor din comertul cu bunuri de consum, altele decât cele alimentare (+11,9%), comertul cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+10,4%) si comertul cu ridicata nespecializat (+10,3%).

Cifra de afaceri a scazut la activitatile de intermediere în comertul cu ridicata cu 11,3%.

În luna octombrie 2019, afacerile din comert au a crescut fata de luna precedenta, atât ca serie bruta, cât si ca serie ajustata în functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 4,5%, respectiv cu 1%, un avans semnificativ consemnând comertul cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+29%), comertul cu ridicata nespecializat (+15,2%) si comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+12,2%).

Pe de alta parte, cifra de afaceri din comertul cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii a scazut cu 11,1%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), în termeni nominali, a crescut atât ca serie bruta cu 6,2%, cât si ca serie ajustata în functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 4,1%.

Principalele cresteri au fost consemnate în comertul cu ridicata nespecializat (+15,8%), comertul cu ridicata al echipamentului
informatic si de telecomunicatii (+10,3%) si comertul cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (+8,7%).

Cifra de afaceri din activitatile de intermediere în comertul cu ridicata a scazut cu 19%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO