1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Companii

Afacerile din comerţul auto au crescut în ianuarie cu 7% faţă de ultima lună a anului trecut

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au scăzut în ianuarie faţă de luna precedentă ca serie brută, cu 10,2%, dar ajustate în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate au urcat cu 7%, comparativ cu ianuarie 2012 ambii indicatori fiind mai mari cu 0,6%, respectiv 0,5%.

13 mar, 2013 | Mediafax

Evoluţia a fost influenţată de scăderile înregistrate la comerţul cu autovehicule (de 18,6% ca serie brută), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (17,1%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (12,4%). Creşteri s-au înregistrat la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (4,1%), se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Faţă de ianuarie 2012 afacerile din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a crescut cu 7,3% (serie brută). Scǎderi s-au înregistrat la întreţinerea şi repararea autovehiculelor (5,6%) şi la comerţul cu autovehicule (3,1%), în timp ce comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a stagnat.

INS a anunţat totodată că în ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în ianuarie faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, s-a redus cu 18,3%, după scăderile înregistrate la activitǎţi ale agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (32,2%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (24,2%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (22,4%) şi cele de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (7,8%). Creşteri au avut activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (0,5%). Indicatorul ajustat în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate este mai mic cu 7,9%.

Faţă de ianuarie 2012 serviciile de piaţă prestate populaţiei s-au diminuat cu 5% ca serie brută şi cu 7,1% ajustat.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO