Afacerile din comerţul cu autovehicule a crescut cu 12,6%, în primele 2 luni

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut ca serie brută cu 12,6%, în primele două luni din acest an comparativ cu perioada similară a anului precedent, iar în serviciile de piaţă prestate populaţiei afacerile au urcat cu 5,6%, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - mie, 12 apr. 2017, 06:52
Afacerile din comerţul cu autovehicule a crescut cu 12,6%, în primele 2 luni

‘În perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2017 comparativ cu perioada 1 ianuarie – 29 februarie 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 12,6%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+24,6%), întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+21,3%), comerţul cu autovehicule (+15,3%), şi la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+4,9%)’, se arată în document.

În ceea ce priveşte afacerile în serviciile pentru populaţie, acestea s-au majorat cu 5,6% în primele două luni din acest an pe fondul creşterii activităţii în hoteluri şi restaurante, a celor de jocuri de noroc şi a activităţilor de spălare, curăţare şi vopsire a textilelor şi blănurilor.

‘Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,6% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie – 29 februarie 2016, provenită de la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+6,4%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+5,8%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+4,9%), şi de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+2,3%). Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au scăzut cu 1,3%’, menţionează sursa citată, care precizează că pe seria ajustată sezonier creşterea e de 4,5%.

În luna februarie 2017, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule a crescut faţă de luna februarie 2016 cu 14,9%, iar cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut cu 4,3%.

Faţă de luna precedentă, afacerile din comerţul cu maşini au crescut atât ca serie brută cu 14% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei faţă de luna precedentă a rămas la acelaşi nivel ca serie brută, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 1,6%. Faţă de luna corespunzătoare a anului trecut, a urcat atât ca serie brută cu 14,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 15,6%.

‘Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent a crescut atât ca serie brută cu 4,3% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,9%’, informează INS.

Te-ar mai putea interesa și
Rusia alunecă în incapacitate de plată după expirarea termenului limită. Unii deţinători de obligaţiuni nu au primit dobânzile datorate
Rusia alunecă în incapacitate de plată după expirarea termenului limită. Unii deţinători de obligaţiuni nu au primit ...
Rusia este pe punctul de a intra în prima incapacitate de plată a datoriilor suverane din ultimele decenii, în condiţiile în care unii deţinători de obligaţiuni nu au primit dobânzile......
Ecuador – Producţia de petrol va fi suspendată în 48 de ore dacă protestele continuă, anunţă autorităţile
Ecuador – Producţia de petrol va fi suspendată în 48 de ore dacă protestele continuă, anunţă autorităţile
Producţia de petrol din Ecuador este la un ''nivel critic'' şi va fi suspendată în 48 de ore dacă protestele şi blocadele ...
Criză de energie în Franța. Marile companii energetice solicită populaţiei şi companiilor să limiteze imediat consumul
Criză de energie în Franța. Marile companii energetice solicită populaţiei şi companiilor să limiteze imediat consumul
Şefii marilor companii energetice din Franţa au cerut duminică populaţiei şi întreprinderilor să limiteze imediat ...
Ucraina a atacat o platformă de foraj petrolier din Marea Neagră, lângă Crimeea, pentru a doua oară într-o săptămână (TASS)
Ucraina a atacat o platformă de foraj petrolier din Marea Neagră, lângă Crimeea, pentru a doua oară într-o săptămână ...
Forţele ucrainene au atacat duminică o platformă de foraj în Marea Neagră, deţinută de o companie de petrol şi gaze ...