Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut cu 14,9%, în aprilie – INS

Cifra de afaceri în comerţul cu autovehicule a crescut, în aprilie, cu aproape 15% comparativ cu aceeaşi lună din anul anterior, în special datorită vânzărilor de motociclete, piese şi accesorii aferente, respectiv întreţinerea şi repararea acestui tip de vehicule, arată datele publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - lun, 13 iun. 2016, 07:45
Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut cu 14,9%, în aprilie - INS

Pe de altă parte, la nivel comparativ aprilie 2016 – martie 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie brută, a înregistrat o scădere cu 1,4%, ca urmare a diminuărilor consemnate în comerţul cu autovehicule (-2,4%) şi în comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-1,4%). Tot în acelaşi interval, creşteri s-au înregistrat la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+5,3%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+3,2%).

Totodată, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 2,2% în aprilie 2016, faţă de luna similară din acelaşi an.

Datele INS relevă, de asemenea, că, în aprilie anul curent, cifra de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie brută, a înregistrat o creştere cu 14,9%, în comparaţie cu aceeaşi lună din 2015, datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+41,2%), comerţul cu autovehicule (+21,6%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+16,8%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,9%).

În ceea ce priveşte volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, acesta a fost mai mare cu 15,9%, în aprilie, faţă de luna similară din anul anterior.

La nivelul primelor patru luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2015, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 15,7%, ca urmare a activităţilor din comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+44,4%), comerţul cu autovehicule (+25,2%), întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+14,5%) şi din activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,8%).

În perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2016, cifra de afaceri în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 15,1%, comparativ cu primele patru luni din 2015.

Te-ar mai putea interesa și
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, în regenerabile", a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja....
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, ...
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Banca Centrală Europeană va permite băncilor elene să-şi recompenseze acţionarii pentru prima dată din 2008, după ...